Sunday, September 3, 2017

Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ξεπούλημα της ΑΤΕ και τα χρέη τους

΄Eδιναν στο λαό τυροπιτάκια κι αυτοί μοίραζαν εκατομμύρια..

Πυρά κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την «διάλυση και το ξεπούλημα της ΑΤΕ» εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: 


«Η αγωγή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία», είναι αποκαλυπτική για τον τρόπο με τον οποίο τα δύο αυτά κόμματα χειρίστηκαν το τραπεζικό σύστημα της χώρας, το οποίο έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των πολιτών. 


Από το δημοσίευμα προκύπτει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά μεθόδευσε τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να μην αποπληρώσουν τα δεκάδες εκατομμύρια που χρωστούσαν, ως κόμματα, στη συγκεκριμένη τράπεζα! 


Συγκεκριμένα, στις 3 Ιουλίου 2012, η ΑΤΕ είχε καταθέσει αγωγή εναντίον της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ελληνικού δημοσίου με την οποία καταγγέλλει την αφαίρεση των περιουσιακών της στοιχείων. 


Εντελώς... συμπτωματικά, 23 μέρες αργότερα, δηλαδή στις 26 Ιουλίου, αποφασίστηκε η διάλυση της Αγροτικής και η εκχώρηση του «υγιούς» κομματιού της στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου και πέρασαν και τα δάνεια των δύο κομμάτων, παρόλο που ήταν μη εξυπηρετούμενα. 


Τα ποσά που χρωστούσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην ΑΤΕ το 2012, όταν δηλαδή η τράπεζα κατέθεσε την αγωγή, προκαλούν κυριολεκτικά ίλιγγο: το χρέος της ΝΔ ανερχόταν στα 104.360.000 ευρώ ενώ αυτό του ΠΑΣΟΚ στα 93.000.000 ευρώ! 


Επιπλέον, όπως αποκαλύπτεται, τον Απρίλιο του 2012, με τροπολογία του τότε υπουργού Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση, αποφασίστηκε πως η τελευταία δόση της κρατικής χρηματοδότησης του 2011 και οι δύο πρώτες του 2012 κηρύσσονται ακατάσχετες και ανεκχώρητες. 


Οι ηγεσίες των δύο κομμάτων πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες εξηγήσεις. Η διάλυση της ΑΤΕ, μιας τράπεζας που αφορά τον πρωτογενή τομέα παραγωγής της χώρας μας, είναι μια υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή.»

in.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget