Saturday, September 30, 2017

Ανακαλύφθηκε άγαλμα του θεού Απόλλωνα στην Αντιόχεια της Πισιδίας (Μικρά Ασία)


Σεπτέμβριος 29, 2017. 08:14

Τουρκία.

Στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στη Μικρά Ασία, η οποία χτίσθηκε από τον Σέλευκο τον Νικάτορα (πριν το 280 π.Χ.) ανακαλύφθηκαν πολυάριθμα αποσπασματικά γλυπτά που ανήκουν σε αρχιτεκτονικά υπολείμματα και (ελληνικές) αναθηματικές στήλες καθώς και δύο μαρμάρινα γλυπτά, όπως αναφέρει το Sputnikστην τουρκική έκδοσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, οι ανασκαφές που έλαβαν χώρα στην αρχαία πόλη Αντιόχεια της Πισιδίας έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα.




Στη διάρκεια των εργασιών ανασκαφής και καθαρισμού (σωστικής ανασκαφής) ανακαλύφθηκαν μαρμάρινα αγάλματα καθώς και αναθηματικές στήλες.

Ανακαλύφθηκε ένα άγαλμα του Θεού Απόλλωνα και της Θεάς Σελήνης σε τοποθεσία που βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα ανατολικά της αρχαίας Αντιόχειας της Πισιδίας στην περιοχή Γιαλβάτς της Ισπάρτα (Σπάρτη Μικράς Ασίας).


Οι ανασκαφές που έγιναν με τη φροντίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του πανεπιστημίου Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ με επικεφαλής τον καθηγητή Δρ Μεχμέτ Οζανλί είχαν ως αποτέλεσμα  την ανακάλυψη του αγάλματος του θεού Απόλλωνα στην αρχαία πόλη της Αντιόχειας της Πισιδίας, το εύρημα μαζί με τα υπόλοιπα θα  παραδοθούν στο μουσείο για έκθεση μετά την ολοκλήρωση της ανασκαφικής έρευνας.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget