Saturday, September 2, 2017

Eurobasket 2017: Ελλάδα - Γαλλία 87-95: Άργησε να ξυπνήσει και το πλήρωσε


Την ήττα με σκορ 87-95 γνώρισε η Εθνική Ελλάδας από την Γαλλία για την 2η αγωνιστική του Eurobasket 2017. Οι διεθνείς μας «κοιμήθηκαν» στις τρεις πρώτες περιόδους του αγώνα και όταν ξύπνησαν και διεκδίκησαν κάτι στο ματς ήταν πλέον πολύ αργά.
Το μόνο θετικό στοιχείο ήταν ότι σττο τέταρτο δεκάλεπτο κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά από το -18 (57-75) στο -8 (87-95). Μέχρι τότε πάντως η άμυνά μας ήταν ανύπαρκτη, γεγονός που έδωσε στους Γάλλους μεγάλο προβάδισμα που δύσκολα θα μπορούσε να ανατραπεί. Πλέον το αυριανό παιχνίδι με την Σλοβενία είναι όλα τα λεφτά για τη «γαλανόλευκη».
Η Ελλάδα ξεκίνησε τον αγώνα με ένα σερί 5-0 με καλάθια των Μπουρούση και Καλάθη όμως οι Γάλλοι με δικό του 6-0 σερί πέρασαν γρήγορα μπροστά στο σκορ (5-6). Οι παίκτες του Μίσσα ξεκίνησαν δυνατά στην άμυνα και κατάφερναν να περιορίζουν τις προσπάθειες των Γάλλων όμως εμφανίστηκαν άστοχοι σε πολλά αμαρκάριστα σουτ, με αποτέλεσμα να μένουν πίσω στο σκορ.
Οι Γάλλοι έχοντας τον Φουρνιέ και τον Λοβέρν σε εξαιρετική κατάσταση βρήκαν τις απαντήσεις στην… χαλαρή μας άμυνα και κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό, ανεβάζοντας σταδιακά τη διαφορά του σκορ. Η πρώτη περίοδος έκλεισε το -12 για τους Έλληνες (15-27)), όμως τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμα, αφού στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα ήταν ακόμα πιο αποθαρρυντικά για τους διεθνείς μας που έβλεπαν τους Γάλλους να κάνουν ότι θέλουν.
Στη επιθετική εξίσωση των τρικολόρ μπήκε και ο Ντε Κολό που με δύ καλάθια σε νεκρό χρόνο έδωσε έμπνευση στους συμπαίκτες του και έτσι ξεκίνησαν να μας «κοπανάνε» τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα.
Από την Ελλάδα προσπάθησε ο Παπαπέτρου, όμως οι πόντοι του ήταν λίγοι για να μας επιτρέψουν αν βρισκόμαστε κοντά στην Γαλλία στο σκορ. Κάπως έτσι, οι Γάλλοι ολοένα και άνοιγαν την διαφορά, μέχρι το 36-55 του ημιχρόνου!
Η κατάσταση φάνηκε να αλλάζει στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όταν η άμυνά μας έσφιξε και βρήκαμε πόντους από τον Πρίντεζη, μειώνοντας στους 15 (42-57), όμως η αδυναμία μας να παίξουμε άμυνα στο πικ εντ ρολ των Γάλλων τους έδινε τη δυνατότητα να βρίσκουν πόντους και να συντηρούνται. Οι «τρικολόρ» επανέκαμψαν άμεσα, έτρεξαν το παιχνίδι και κατάφεραναν να βρίσκουν πάντα ότι ζητούσαν στο παρκέ, με την Ελλάδα να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει και να δώσει ενδιαφέρον στο ματς.
Μέσα σε όλα αυτά οι αντίπαλοί μας είχαν βαρεθεί να βρίσκονται και στη γραμμή των βολών, αφού τους κάναμε εύκολα και «φτηνά» φάουλ και κάπως έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 57-75. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν ο μόνος που προσπαθούσε, έχοντας τον Πρίντεζη συμπαραστάτη του στο σκοράρισμα. Με αυτά τα δεδομένα, ο αγώνας δύσκολα γύριζε.
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η Γαλλία θα έφτανε σε άνετη νίκη, η Ελλάδα θυμήθηκε το… dna της και επέστρεψε στο ματς χάρη σε τρία συνεχόμενα τρίποντα των Πρίντεζη και Σλούκα.
Η Ελλάδα εμφανίστηκε ανταγωνιστική επιτέλους και με τον Γιώργο Πρίντεζη να αναλαμβάνει τον ρόλο του αρχισκόρερ, κατάφερε να επιστρέψει στο ματς μειώνοντας σε 72-78 πέντε περίπου λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.
Όμως η Γαλλία έδωσε στον Ντιαό τα ηνία και ο NBAερ τους κατάφερε με έξυπνο παιχνίδι να δίνει λύσεις, είτε με τις ασίστ του, είτε με δικά του καλάθια κι έτσι δεν άφησε τους Έλληνες να ολοκληρώσουν την ανατροπή τους.
Τελικά οι Γάλλοι έφτασαν σε μια νίκη που έδειχνε άνετη με την… ψυχή στο στόμα, σε έναν αγώνα που οι διεθνείς μας θα πρέπει να κρατήσουν μόνο το τέταρτο δεκάλεπτο. Αν ήμασταν πιο σοβαροί σε όλο το παιχνίδι, ίσως είχαμε άλλη τύχη. Ωστόσο, παίξαμε μονάχα ένα δεκάλεπτο μπάσκετ, οπότε θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που δεν ηττηθήκαμε με πολύ μεγαλύτερη διαφορά.
Πρώτος σκόρερ για την Ελλάδα αναδείχθηκε ο Πρίντεζης με 22 πόντους, ενώ ο Λοβέρν με 21 ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά για τους Γάλλους. 
Τα δεκάλεπτα: 15-27, 36-55, 57-75, 87-95
Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 15, Μπουρούσης 7, Σλούκας 15 (5ρ., 7ασ.), Παππάς 8, Παπαγιάννης, Πρίντεζης 22 (9/16σ.), Παπανικολάου, Μάντζαρης 3, Αγραβάνης, Παπαπέτρου 5, Αντετοκούνμπο 12 (6ρ.).
Γαλλία (Κολέ): Σεραφάν 9, Ερτέλ 13, Λοβέρν 21 (11ρ.), Φουρνιέ 21, Ντε Κολό 16, Ντιαό 3, Βέστερμαν 2, Πουαριέ, Λαμπεϊρί 8, Τουπάν, Τζάκσον 2.
Παρακολουθήσατε τον αγώνα Live από το
Onsports.gr. gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget