Saturday, September 2, 2017

Νύχτα τρόμου στο Παρίσι: Εκκενώθηκε ο πύργος του Αϊφελ -Συνελήφθη ύποπτος


Κινητοποίηση μετά από αναφορές για έναν άνδρα με όπλο και μαχαίρι στο εμβληματικό μνημείο - Επιχείρηση για τη μεταφορά τουριστών από το σημείο

Συναγερμός στις δυνάμεις ασφαλείας στο Παρίσι σήμανε το βράδυ της Παρασκευής, καθώς αποκλείστηκε σε μεγάλη ακτίνα η περιοχή περιμετρικά του Πύργου του Άιφελ, ενώ δόθηκε εντολή να εκκενωθεί ο σταθμός του τρένου Gare du Nord στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γαλλική αστυνομία, υπήρξαν αναφορές για περιστατικό με όπλο στον Πύργο του Άιφελ, ενώ στήθηκε επιχείρηση για την ασφαλή μεταφορά ενός αριθμού τουριστών που βρίσκονταν στο σημείο, καθώς πρόκειται για το πλέον πολυσύχναστο μέρος της γαλλικής πρωτεύουσας.

Νωρίτερα, οι τουρίστες είχαν κλειδωθεί για λόγους ασφαλείας εντός των εγκαταστάσεων του Πύργου, πριν απομακρυνθούν με τη βοήθεια των ειδικών δυνάμεων.



Όπως αναφέρουν γαλλικές πηγές, η καταγγελία έκανε λόγο για έναν άνδρα με όπλο και μαχαίρι, ο οποίος είχε κλειστεί σε ασανσέρ στον Πύργο του Άιφελ.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως συνελήφθη ένας ύποπτος, ο οποίος βρισκόταν στον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ και συμπεριφερόταν περίεργα.

Ο σταθμός του τρένου, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας και μόνο η πλατφόρα της γραμμής του Eurostar.


No comments:

Post a Comment

wibiya widget