Friday, September 1, 2017

Υποψήφιος για την Κεντροαριστερά ο Σταύρος Θεοδωράκης. Κηρύσσει ανένδοτο αγώνα


Επισήμως υποψήφιος για την Κεντροαριστερά και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η ανακοίνωση του αναλυτικά, οι προτεραιότητες που θέτει

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.


Μεταξύ άλλων τονίζει: "Τώρα ήρθε η στιγμή για το επόμενο βήμα. Να σπάσουμε τα φράγματα. Να σπείρουμε τις αρχές και τις αξίες μας σε νέα χωράφια. Να δουν οι πολίτες της λογικής -σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, οικολόγοι, κυρίως οι νέοι- ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Ήρθε η ώρα, επιτέλους, να κάνουμε όλοι μαζί τη μεγάλη υπέρβαση".
Ενώ οι προτεραιότητες που θέτει είναι οι εξής:
"-Οι εργαζόμενοι δεν είναι μηχανές είσπραξης φόρων
-Το δημόσιο δεν είναι κομματικό λάφυρο
-Οι νέοι δεν είναι είδος προς εξαγωγή".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του που συνοδεύεται από το μήνυμα του σε βίντεο:

Γιατί ασχολούμαστε με την πολιτική;
Εγώ μπήκα στην πολιτική γιατί πίστεψα ότι μπορεί να αλλάξω τη ζωή των ανθρώπων. Όχι της οικογένειάς μου, αλλά όλων αυτών που παλεύουν καθημερινά, τόσα χρόνια, χωρίς αποτέλεσμα.
Έπειτα από 8 χρόνια μνημόνια και θυσίες, η Ελλάδα αντιμετωπίζεται, ακόμα και σήμερα, διεθνώς, ως μια περίπτωση αποτυχίας. Ο λαός, όμως, δεν απέτυχε! Η χώρα δεν απέτυχε! Εκείνο που απέτυχε, εκείνο που χρεοκόπησε είναι το μοντέλο που κυριαρχεί. Κρατισμός, αναξιοκρατία, λαϊκισμός! Εξ ου και το διαζύγιο των πολιτών από τα κόμματα.




Το Ποτάμι, τα τρία αυτά χρόνια, κατάφερε πολλά. Γι΄ αυτό οι εθελοντές του, εγώ, όλοι μας, δεχτήκαμε αυτές τις πρωτοφανείς επιθέσεις από τους βολεμένους των κομματικών μηχανισμών, των συντεχνιών και των συμφερόντων. Δεν δειλιάσαμε όμως! Συνεχίσαμε να λέμε τις πικρές αλήθειες και τις λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Και σήμερα όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν τη μεγάλη χρησιμότητα του Ποταμιού στον τόπο.
Τώρα, όμως, ήρθε η στιγμή για το επόμενο βήμα.
Να σπάσουμε τα φράγματα. Να σπείρουμε τις αρχές και τις αξίες μας σε νέα χωράφια. Να δουν οι πολίτες της λογικής -σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, οικολόγοι, κυρίως οι νέοι- ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Ήρθε η ώρα, επιτέλους, να κάνουμε όλοι μαζί τη μεγάλη υπέρβαση. Να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτούς που έχουν αποτύχει, σε αυτούς που έχουν δείξει τα όριά τους.
Αποφάσισα, λοιπόν, να πρωταγωνιστήσω στη δημιουργία ενός νέου, μεγάλου, προοδευτικού Κινήματος.
Το σχέδιό μου είναι απλό: Ανοιχτό κέντρο και ανένδοτος αγώνας για μια δίκαιη πατρίδα!
Δουλειές και ίσες ευκαιρίες για όλους.
Οι προτεραιότητες είναι χαρτογραφημένες:
-Οι εργαζόμενοι δεν είναι μηχανές είσπραξης φόρων
-Το δημόσιο δεν είναι κομματικό λάφυρο
-Οι νέοι δεν είναι είδος προς εξαγωγή
Οι πολίτες πρέπει να χαιρόμαστε τις γειτονιές μας. Πρέπει να χτίσουμε, σε νέες βάσεις, μια Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί.
Η ώρα είναι 8 το πρωί. Αυτή την ώρα ανεβαίνουν τα πρώτα ρολά. Κι εγώ ξεκινώ αυτόν τον όμορφο προεκλογικό αγώνα. Μέχρι τον Νοέμβριο θα προσπαθήσω να περπατήσω όλους τους δρόμους της Αθήνας, τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.
Να συζητήσουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε: Να συναντηθούμε και να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα . Να αλλάξουμε την Ελλάδα.
Αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμή μας.
Αρκεί να κάνουμε ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά.
NEWS.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

No comments:

Post a Comment

wibiya widget