Wednesday, September 20, 2017

800.000 αποζημίωση σε δάσκαλο που τρομοκρατησαν οι μαθητές του




Ο Πίτερ Ντούλις υπέστη νευρικό κλονισμό γιατί δεν μπορούσε να κάνει καλά τους... μαθητές του. Αφού συνήλθε, ο Αυστραλός καθηγητής έκανε μήνυση και αποζημιώθηκε αδρά.

Ο Ντούλις δίδασκε στο Werribee Secondary College της Αυστραλίας επί έξι χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια, όπως κατήγγειλε, πέρασε τα πάνδεινα από τους μαθητές του.

Σύμφωνα με τον 48χρονο καθηγητή, η διοίκηση του σχολείου χώρισε τους μαθητές σε βαθμίδες, η τελευταία από τις οποίες περιελάμβανε παιδιά με σύνδρομο υπερκινητικότητας, Άσπεργκερ, δυσλεξία.

Ο Ντούλις υποστήριξε πως δεν μπορούσε να δουλέψει γιατί οι μαθητές ήταν ατίθασοι. Έπαθε νευρικό κλονισμό και δεν μπορούσε πια να εξασκήσει το επάγγελμά του. Μήνυσε το σχολείο για αμέλεια και κέρδισε τη δικαστική μάχη, αφού του επιδικάστηκε αποζημίωση 800.000 δολαρίων!

Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της δίκης, ένας από τους μαθητές είχε φτιάξει φλογοβόλο στην τάξη, ένας άλλος έδωσε μπουνιά σε συμμαθητή του, ενώ οι εκκλήσεις του καθηγητή δεν εισακούστηκαν από την διεύθυνση του σχολείου.

Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, η διεύθυνση του σχολείου -και κατ' επέκταση το υπουργείο Παιδείας- αμέλησε το καθήκον της για διασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ο καθηγητής θα μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του και έκρινε ότι θα πρέπει να αποζημιωθεί.

heraldsun.com.au

No comments:

Post a Comment

wibiya widget