Monday, December 5, 2011

Λευκωσία7/12/11- ΜΙΛΑΜΕ για την ευτυχία των Γάτων


ΕΠΙΣΤΟΛΗ =========
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ  ΓΑΤΩΝ
Επειδή  τα ζώα αισθάνονται, πονούν και αγαπούν…
Αγαπητές φίλες  και φίλοι,
Σας υπενθυμίζω τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας  την ερχόμενη Τετάρτη η ώρα 6:30 μμ στο Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου  Λευκωσίας.
Το Πολυδύναμο Κέντρο βρίσκεται δίπλα από την Πύλη Αμμοχώστου προς την μεριά που είναι το άγαλμα της Νίκης πάνω στο τείχος. Είναι ο δρόμος που ξεκινά από το πάρκο της Χρυσαλινιώτισσας και φτάνει μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας, ο δρόμος πηγαίνει παράλληλα με το τοίχος από την εσωτερική πλευρά των τειχών. Στην εξωτερική  περνά η Λεωφ. Στασίνου. Το Πολυκέντρο είναι ακριβώς πάνω από το πάρκο της Πύλης Αμμοχώστου αλλά έχει πρόσβαση μόνο από τον δρόμο που περνά  από την μπροστινή πλευρά της Πύλης Αμμοχώστου. Αν έρχεστε από Λευκωσία  μπορείτε να παρκάρετε αμέσως μετά το άγαλμα της Νίκης και υπάρχει είσοδος από πάνω. Αν έρχεστε από Χρυσαλινιώτισσα μπορείτε να παρκάρετε μπροστά στα μακαρόνια Μιτσίδη και να ανεβείτε τη σκάλα από την κάτω είσοδο
Η παρουσία όλων των  μελών και φίλων είναι απαραίτητη. Όσοι δεν είναι μέλη μπορούν να γραφτούν στην είσοδο.
Η ατζέντα της Γ.Σ. είναι:
    6:30 μμ – 7:00μμ - προσέλευση μελών και εγγραφή  όσων δεν είναι ήδη καταγραμμένα  μέλη. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν  όλα τα μέλη που έχουν πληρωμένη  τη συνδρομή τους για το 2011.
    7:00 μμ – 7:30 μμ  – Απολογισμός δράσης για την  προηγούμενη περίοδο και προγραμματισμός  δράσης για την επόμενη περίοδο
    7:30 μμ – 8:30 μμ  – Συζήτηση
    8:30 μμ – 8:40 μμ  – Οικονομικός απολογισμός
    8:40 μμ – 9:00 μμ  – εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Για να μπορέσει να είναι  πιο εποικοδομητική η συζήτηση μας θα παραθέσω τους γενικούς άξονες για τον προγραμματισμό μας που είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας που θέλουμε να κάνουμε.
Η δουλειά μας την  επόμενη περίοδο θα πρέπει να έχει άμεσους στόχους, μεσοπρόθεσμους και απώτερους στόχους (όχι απαραίτητα και μακρόχρονους)
Οι άμεσοι στόχοι είναι  με σειρά προτεραιότητας
  1. Μαζικές στειρώσεις. Για να πετύχουμε αυτό το στόχο θα αξιοποιήσουμε όλα τα προγράμματα που υπάρχουν. Έχουμε έλθει σε συνεννόηση με το Δήμο Λευκωσίας που για την ώρα είναι ο μόνος δήμος που εφαρμόζει πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων γάτων και οι στειρώσεις θα γίνονται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο μας. Δηλαδή εκεί όπου παρατηρούνται άμεσες ανάγκες για στειρώσεις είτε λόγω μεγάλου πληθυσμού γάτων είτε μεγάλων προβλημάτων λόγω αντιδράσεων από περιοίκους και υπάρχουν μέλη του Συνδέσμου μας που φροντίζουν ζώα στη περιοχή θα αναλαμβάνουμε εμείς να τα πιάνουμε και να τα παραδίνουμε στο Δήμο ή στον κτηνίατρο με τον οποίο έχει συμβληθεί ο Δήμος (για το 2012 θα είναι ο Γιάγκου) για στείρωση. Τα ζώα θα παραμένουν στον κτηνίατρο, τα θηλυκά για 48 ώρες και τα αρσενικά για 24 και θα μας τα επιστρέφουν για να τα αφήσουμε εμείς στο τόπο που τα πήραμε. Έτσι θα αποφεύγεται να συλλαμβάνονται ζώα που είναι ήδη στειρωμένα, γεννημένες γάτες με μικρά γατάκια και θα διασφαλίζεται ότι επιστρέφουν ακριβώς στο χώρο που θεωρούν σπίτι τους. Στο παρελθόν εφαρμόσαμε αυτή την πρακτική σε κάποιες περιπτώσεις με πολύ καλά αποτελέσματα. Το συνολικό ποσό που έχει εγκριθεί από το δήμο για το 2012 είναι γύρο στις 4000 ευρώ.
  2. Παράλληλα έχουν  δεσμευτεί και οι άλλοι δήμοι  της περιοχής Λευκωσίας ότι θα εγκρίνουν κάποια ποσά για στειρώσεις γάτων από 2000 - 3000 ευρώ ο καθένας, που δεν χρειάζονται ειδικές διαδικασίες. Για να υλοποιηθεί αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε να τους πιέζουμε.
    Συνεχίζουν να ισχύουν  τα κουπόνια για φτηνές στειρώσεις. Στο πρόγραμμα αυτό έχουν ενταχθεί για την ώρα 6 κτηνίατροι; Ο Γιάγκου, ο Α. Πιτζιολής στα Λατσιά, ο Χριστόδουλος Γρουτίδης στην Ακρόπολη, ο Μίροσλαβ στη περιοχή Τσερίου, ο Α. Αρτεμίου στη Μετοχίου, και οι Παναγιώτης Μιχαήλ (πατέρας) και Μάριος Μιχαήλ (γιος)   στο Πλατύ Αγλαντζιάς. 
    Τέλος ετοιμάζουμε  και δικό μας πρόγραμμα όπου ένα  μεγάλο ποσοστό από τα έσοδα του Συνδέσμου θα διατίθεται για στειρώσεις σε άτομα με οικονομικές και άλλες δυσκολίες. Με αυτά τα προγράμματα ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε πάνω από 300 στειρώσεις το χρόνο. Αν πιέσουμε αρκετά και δοθεί ξανά το κονδύλι των Κτηνιατρικών υπηρεσιών που ήταν 50,000 για ολόκληρη τη Κύπρο (10,000 για Λευκωσία) θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των στειρώσεων.
  1. Πρόγραμμα βοήθειας σε άτομα που φροντίζουν ζώα αλλά έχουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.
  2. Παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις κακοποιήσεων, δηλητηριάσεων και συντονισμός της δράσης μας για να αντιμετωπιστούν όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά αυτά τα περιστατικά.
  3. Κτηνιατρική φροντίδα σε αδέσποτα που κτυπιούνται στο δρόμο.
  4. Στις βραχυπρόθεσμες προτεραιότητες μας, που θα θέλαμε δηλαδή να αρχίσουν αν υλοποιούνται από τον επόμενο χρόνο είναι η δημιουργία ιστοσελίδας του Συνδέσμου και η έκδοση ενός εντύπου που να έχει κάποιο περιοδικό χαρακτήρα (αρχικά εξαμηνιαίο και βλέπουμε). ΄
  5. Φυσικά προγραμματίζεται η διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης, οικονομικής ενίσχυσης, προγράμματα για τα σχολεία και άλλα.
  6. Στους απώτερους στόχους μας είναι η δημιουργία Αστυνομίας Ζώων και η δημιουργία ενός χώρου φιλοξενίας γάτων.
Η υλοποίηση αυτών  των στόχων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την δική μας κινητοποίηση και δράση αλλά και τη συμμετοχή μας σε αυτά τα προγράμματα και τις ομάδες που θα δημιουργηθούν για να τα προωθήσουν.  Η μέχρι τώρα ανταπόκριση των μελών του Συνδέσμου μας σε εθελοντική εργασία ήταν εξαιρετική και με κάνει να πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά μαζί και να κάνουμε  πραγματικά τη διαφορά που όλοι θέλουμε να δούμε. Γι αυτό σας ευχαριστώ όλους θερμά για τη συμμετοχή σας και την τεράστια προσπάθεια για την προστασία και την ευημερία των γάτων.
Ελπίζω να σας δω όλους την Τετάρτη
φιλικά
Ντίνος Αγιομαμίτης
99698503  dinosag@cytanet.com.cy


No comments:

Post a Comment

wibiya widget