Friday, December 2, 2011

.Π.ΒΗΜΑ¨: Ανοησίες Χρυσοστόμου το ανάγνωσμα


 


Οχι σε φαινόμενα «καισαροπαπισμού»
Επικριτικά σχολίασε τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος υποδεικνύοντας προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας ότι οι προεδρικές εκλογές είναι ζήτημα που αφορά αποκλειστικά και μόνο το χώρο της πολιτικής. Σημείωσε παράλληλα πως η Κύπρος δεν πρέπει να διολισθήσει σε φαινόμενα «καισαροπαπισμού».
«Τα ζητήματα αυτά, κατ' εξοχήν το Κυπριακό, το κορυφαίο εθνικό μας θέμα, θεωρούμε ότι είναι ένα θέμα το οποίο αφορά το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Κύπρου, το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας. Συνεπώς οποιαδήποτε συζήτηση ακόμα και σε αυτό το επίπεδο δεν μπορεί να γίνει με αποκλεισμούς», πρόσθεσε.

Δεκέμβριος 2011
«Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας για ακόμα μια φορά προκαλεί την κοινή λογική και τοποθετείται με τρόπο που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την Κύπρο και το λαό μας», απάντησε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, όταν κλήθηκε να σχολιάσει χθεσινή συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στην εφημερίδα «Καθημερινή», στην οποία τόνιζε ότι θα προωθήσει το σχέδιό του για τη δημιουργία τρίτου πόλου με στόχο τη λύση στη βάση Ενιαίου Κράτους.
Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος στη συνέντευξή του τόνιζε ότι τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου 2012 θα συγκληθεί μία ευρεία σύσκεψη κατά την οποία θα τεθεί επί τάπητος το πλαίσιο αρχών για το Κυπριακό και η αναζήτηση υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές του 2013, ο οποίος θα είναι έτοιμος να πολιτευθεί βάσει αυτού του πλαισίου. Στη σύσκεψη, όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, θα προσκληθούν όλα τα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ, έτσι ώστε να παρθούν από κοινού αποφάσεις, να υπάρξει ένας δυνατός τρίτος πόλος για διεκδίκηση του προεδρικού αξιώματος με στόχο την επίτευξη λύσης στη βάση Ενιαίου Κράτους.
Εάν θέλουμε ο τόπος και ο λαός να έχει μέλλον έχουμε υποχρέωση να εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια και προσήλωση στο πλαίσιο αρχών που έχουμε συμφωνήσει σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.
«Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι ο προκαθήμενος της εκκλησίας σήμερα λειτουργεί με τρόπο που θα αποβεί καταστροφικός για την Κύπρο και το λαό μας εάν υιοθετηθεί. Είπε ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε να πάμε πίσω σε λύση ενιαίου κράτους. Είπε όμως και κάτι άλλο. Είπε ότι θα επιλέξει ένα πολιτικό ή κάποιο πρόσωπο τέλος πάντων που θα υιοθετεί αυτές τις απόψεις και θα τον παρουσιάσει στα πολιτικά κόμματα, τα οποία θα καλέσει να τον στηρίξουν για να αποτελέσει την εναλλακτική επιλογή σε ό,τι αφορά τις επόμενες προεδρικές εκλογές», σημείωσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.
Ο Α. Κυπριανού είπε ότι δεν θα σχολιάσει αυτή τη φιλοδοξία του Αρχιεπισκόπου και θα αφήσει τον κυπρια-κό λαό να τον κρίνει. Απευθυνόμενος στα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ, διερωτήθηκε πώς ανέχονται ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας να τους προσβάλλει με αυτό τον τρόπο. Θα πρέπει είπε να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα. Κατά ποσό δηλαδή είναι έτοιμα να αποφασίσει ο Αρχιεπίσκοπος και αυτά να υλοποιήσουν την απόφαση που ο ίδιος από μόνος του θα λάβει σε ό,τι αφορά το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας.
Το ΑΚΕΛ, είπε ο Αντ. Κυπριανού, δεν πρόκειται πότε να αποδεχτεί λύση η οποία αντιστρατεύεται τα συμφέροντα του κυπριακού λαού. Αγωνιζόμαστε, είπε, για τη λύση, είμαστε πρωταθλητές σε ό,τι αφορά την προσπάθεια επίτευξης λύσης και έτσι θα συνεχίσουμε να παραμένουμε.

Πηγή: Παροικιακό Βήμα Αδελαίδας Δεκέμβρης 20011

No comments:

Post a Comment

wibiya widget