Monday, August 12, 2013

Ψαρεύοντας ..αστέρια στο "Πλημμυρισμένο" ΦΒ 12-13/8/13

Περιμένοντας τον ουρανό να πλημμυρίσει απο..πεσμένα αστέρια πλημμύρισε και το ΦΒ αποψε απο πολλά και διάφορα..αστερια και μή.. Σας παρουσιάζομε μερικα απο κείμενα,φωτογραφίες σχολια και καλές διακοπές...

Το καλοκαίρι που έχω χρόνο μου αρέσει να ανοίγω τα συρτάρια μου και να φρεσκάρω τα εργόχειρα της μανας μου....δεν τα στρώνω πια ,αλλά είναι πολύτιμα κομμάτια από την μάνα μου με μεγάλη συναισθηματική αξία ..Σήμερα σιδέρωνα ένα κέντημα από αυτά της μητέρας μου, όταν ξαφνικά αισθάνθηκα την αγαπημένη μυρωδιά της. Πράσινο χρώμα είχε το ύφασμα, και πάνω κεντημένοι δυο πανσέδες πανέμορφοι. Πόση αγάπη έκλεινε μέσα του κάθε πανσές όταν τον κεντούσε, ποτέ δεν εκτίμησα όσο εκείνη ζούσε.Τώρα, 3 χρόνια μετά, ένιωσα τη ζεστή παρουσία της δίπλα μου, μέσα απ΄ αυτήν την ανάμνηση ενός μικρού κομματιού από ύφασμα, που είχε παγιδεύσει μια σταγόνα από τον εαυτό της.Κι ένιωσα εκείνο τον κόμπο στο λαιμό, που νιώθεις όταν σε παίρνει η ανάμνηση μαζί της σ΄ εκείνα τα χρόνια που η γλυκιά μορφή της μάνας είναι εκεί δίπλα σου, έτοιμη να δώσει και ποτέ να πάρει.
Αχ, πόσο μου λείπεις … Το ξέρω πως το νιώθεις, γι΄ αυτό – αφού δεν το μπορείς κοντά μου να΄σαι στη ζωή – άγγελος έγινες στα όνειρά μου για να με προστατεύεις .
Στο είπα τόσες φορές όταν ζούσες, κι άλλη μία τώρα θα στο πω: Σ΄αγαπώ μαμά!

Vanna Georgakopoulou

Καληνύχτα, παραθαλάσσια...και σε λίγο, με πεφταστέρια... — at Κάνιθος, Χαλκίδα


===========


τι πέφτουν σήμερα; Τα αστέρια; ωραία, τρέχω στην ταράτσα να αρχίσω δεήσεις, μα για τι να πρωτοπώ; για τους άνεργους, τους απλήρωτους εργαζόμενους, τους εν δυνάμει απολυμένους, για τις καταστραμένες οικογένειες ή μήπως για την λυτρωση μας απο την τυφλή υπακοή στο δρόμο του μνημονίου;

======
Πλειάδες...έτσι λέγονται τα αστέρια που πέφτουν απόψε. Make a wish όταν δεις κάποιο να πέφτει...
====

ΠΕΡΣΕΙΔΕΣ 2013: Αυγουστιάτικα πεφταστέρια ...
Προσέξτε τι θα ευχηθείτε σήμερα …γιατί την προηγούμενη φορά ποιος ξέρει τι βλακείες ευχηθήκατε ….

Για μια ακόμη χρονιά, οι Περσείδες, οι πολυπληθείς διάττοντες αστέρες, δίνουν το ραντεβού με τους ουρανούς της Γης.
Η αρχή της φλεγόμενης αυτής βροχής είναι ορατή από τα μέσα Ιουλίου κάθε χρόνο και κορυφώνεται μεταξύ 9 και 14 Αυγούστου, με το ρυθμό των μετεώρων φθάνει τα 60 και πλέον ανά ώρα.
Όσο πιο καθαρός είναι ο νυχτερινός ουρανός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα, αν και μερικές φορές διαψεύδονται οι προσδοκίες των θεατών που ξενυχτούν. Πρόβλεψη, πάντως, δεν γίνεται.
Οι Περσείδες ονομάστηκαν έτσι επειδή φαίνονται να προέρχονται από τον αστερισμό του Περσέα, αλλά αυτό είναι μια οπτική αυταπάτη.
Το φαινόμενο, που παρατηρείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα γύρω από τα «πεφταστέρια» του Αυγούστου να δημιουργηθούν πολλοί μύθοι. Κατά την ελληνική μυθολογία, ήταν τα... αστράκια που είδε η Δανάη πέφτοντας στην αγκαλιά του Δία. Η χριστιανική πίστη πάλι «θέλει» τις Περσείδες να είναι τα δάκρυα του Αγίου Λαυρεντίου που μαρτύρησε γύρω στα μέσα Αυγούστου.
======


Βγηκα στο μπαλκόνι να δω τις Περσείδες να πέφτουν.. Ο ουρανός κατάμαυρος. Ουτε Περσείδες, μήτε Ρωσίδες, μήτε Ουκρανέζες.. Μόνο η γυναίκα στο μπαλκόνι , με κοιτά με μισό μάτι. Τελικά θα πέσω εγώ απο τον τέταρτο! 



  • Maria Poulinaki ... (το νοεμβρη...ξαναβγες,,,για τις Λεοντίδες )

  • Ζωζώ Κασικτσή χαχα θα ξενυχτισεις να τις δεις ...

  • Dim Papageorgiou Μητσαρα μη μπερδεύεις τον...Αστηρ, με το..μπανιστήρ..

  • Olimpia Teligioridou Αστο Μαρία. Πολύ του πέφτουν και οι Ελληνίδες... 

ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ Χαρειτε λίγο και την Χαρούλα!!

===

10 χρονών πιτσιρίκια παίζουν ακριβως έξω
απο το σπίτι μου.
Μιλάμε για 50 "μαλάκα" το δευτερόλεπτο.



Ολες οι συμπεριφορες του ανθρωπου, μπορει να ειναι προσποιητες. Ο ερωτας, η ευγενεια, η πιστη, η φιλαλληλια, η δημοκρατικοτητα, η ειλικρινεια, ο πατριωτισμος και ολα τα αλλα που χαρακτηριζουν εναν ανθρωπο. Ολα μπορει να ειναι ψευτικα. Ολα, εκτος απο τεσσερα: Την αγαπη του γονιου, την πραγματικη φιλια, τη φιλοξενια και τη συνομιλια με τον εαυτο μας, οταν ειμαστε βεβαιοι οτι δεν μας ακουει κανεις. Καμια αντιρρηση;
====



Άδεια η Αθήνα σήμερα, αλλά όμορφη όπως πάντα !!! Αισθητικό δάσος Υμηττού !!! — at Υμηττός

==========

Effie Zissi
Λένε ,είδες πεφταστέρι ,κάνε μια ευχή!
Ας σμίξουμε τις ευχές μας απόψε!
Ετσι κι αλλιώς ,την ιδια ευχή θα κάνουμε!
"ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΧΤΥΠΟΥΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ".....

Αυτή η αναφορά σε πρακτικές «ναζιστικού τύπου» δεν είναι τυχαία, καθώς τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι στις διαμαρτυρίες εναντίον του Γ. Παπανδρέου εκτός από τον πολιτευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. Γ. Γαρυφάλλου, πρωτοστάτησαν και μέλη του ακροδεξιού χώρου.
===============
Linda Sokou

... Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Καψή να αφήσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ μακριά από μικροκομματικά παιχνίδια, που δεν τους αφορούν και να προχωρήσει, έστω και τώρα, σε μια νόμιμη διαδικασία.
... Ο κ. Καψής επιλέγει να ξεχνά ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ δεν στηρίζεται μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από σημαντικό αριθμό βουλευτών και των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.
===
Η στάση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των υπαλλήλων του ΕΟΤ, που σύμφωνα με την έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έλειπαν συστηματικά από την εργασία τους (αλλά συνέχιζαν να πληρώνονται), επιδεινώνει την ήδη δύσκολη θέση τους και προκαλεί το κοινό αίσθημα. Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι η έκθεση αποτελεί… απόπειρα δυσφήμισης του Οργανισμού τη στιγμή που όλοι οι Έλληνες έχουν προσωπική γνώση για το πώς λειτουργεί το Δημόσιο και γνωρίζουν η «κοπάνα» δεν αποτελεί κάτι πρωτοφανές στα υπουργεία και τους Δημόσιους οργανισμούς. Επαναλαμβάνω ότι από αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να ξεκινήσουν οι απολύσεις από το Δημόσιο: οι ίδιοι απαξιώνουν την εργασία τους και η υπηρεσία τους αυταπόδεικτα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτούς.
http://www.protothema.gr 
Charlize Theron: Εχει κορμάρα!
www.protothema.gr
Με επίπεδη κοιλιά και καλογυμνασμένα πόδια και χέρια η πρωταγωνίστρια του «Προμηθέα» δείχνει πως τα βρίσκεται πάντα σε άψογη φόρμα



Christina Pappa

ΜΕΤΕΩΡΑ
====
Εικόνες ντροπής μια μια φορά ακόμη....

No comments:

Post a Comment

wibiya widget