Monday, August 12, 2013

Τρίκαλα ΑΧΕΛΙΝΑΔΑ Καλαμπάκας - Χορός στην πλατεία στη Γιορτή καραβιδομακαρονάδας...



«Γιορτή καραβιδομακαρονάδας» στην Αχελινάδα Τρικάλων..και έγινε χαμός!!!

Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η «Γιορτή καραβίδομακαρονάδας» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αχελινάδας και όπως ήταν αναμενόμενο γνώρισε μεγάλη επιτυχία.


Η πλατεία της Αχελινάδας κατακλίστηκε από πλήθος κόσμου, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τόσο την εύγευστη καραβίδομακαρονάδα όσο και άλλα τοπικά εδέσματα, τα οποία ήταν μαγειρεμένα με ιδιαίτερη μαεστρία, από την Δήμητρα Γκουγκουστάμου,

θυμίζοντας έτσι στους νεότερους γεύσεις του παρελθόντος που κοντεύουν να εξαλειφθούν, ενώ ακολούθησε γλέντι υπό τους ήχους δημοτικής ορχήστρας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για την εκδήλωση χρησιμοποιήθηκαν 60 κιλά μακαρόνια και 30 κιλά ποταμίσιες καραβίδες που ψάρεψαν οι ντόπιοι την τελευταία εβδομάδα.

Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ηλία Νάνη, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Δημήτρης Σακελλαρίου συνοδευόμενος από Αντιδήμαρχους, ο Γραμματέας της Ν.Ε Τρικάλων του ΠαΣοΚ Σωτήρης Παπαχρήστος όπου όλοι απέδωσαν τα εύσημα στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου που είναι ο Δημήτρης Γκουγκουστάμος για την απόλυτα επιτυχημένη και ιδιαίτερη εκδήλωση.

Οι διοργανωτές της «Γιορτή καραβιδομακαρονάδας» που πλέον αποτελεί θεσμό για το χωριό, υπόσχονται εξίσου αξιόλογες εκδηλώσεις.
  • ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΝΤΑΣ Το φίλο μας Νίκο Μουτσίκα και το Fatsimare.gr. χορέψτε μαζί τους κι αυτό ..

No comments:

Post a Comment

wibiya widget