Friday, August 9, 2013

Αυτός είναι μισθός! Δάσκαλος στη Νότια Κορέα βγάζει 4 δισ. δολάρια το χρόνο!

Ο δημοφιλής εκπαιδευτικός εδώ και 20 χρόνια κάνει μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας 

Μπορεί ένας δάσκαλος να αμείβεται όσο ένα golden boy της Γουλ Στρητ; Κι όμως, μπορεί… σε μία χώρα όπως η Νότια Κορέα!


Μοιάζει απίστευτο για την ελληνική –και όχι μόνο- πραγματικότητα, αλλά το ετήσιο εισόδημα του Kim Ki-hoon από τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας που κάνει εδώ και 20 χρόνια σε Ακαδημία, ξεπερνά τα 4 δισ. δολάρια! Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα προέρχονται από σπουδαστές που παρακολουθούν τις διαλέξεις του μέσω διαδικτύου.



Τα ιδιωτικά μαθήματα είναι πολύ δημοφιλή στη Νότια Κορέα, γεγονός που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς, όπως είναι ο Kim να ζουν μια υπερπολυτελή ζωή.



 «Όσο πιο σκληρά δουλεύω τόσο περισσότερα χρήματα βγάζω», δήλωσε πρόσφατα ο νοτιοκορεάτης δάσκαλος, «και αυτό μου αρέσει», πρόσθεσε.



Είναι το ιδανικό μέρος για να βγάλει κανείς πολλά λεφτά, εάν είναι εκπαιδευτικός, σχολίασε ο Jenn Pedde, ο οποίος είχε πρόσφατα μεταβεί στη Νότια Κορέα για να διδάξει.



Άλλοι πάλι δηλώνουν ότι ο Kim είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, μία εξαίρεση, αφού, όπως λένε, έχει καταφέρει να χτίσει ένα ξεχωριστό προφίλ για τον εαυτό του και θεωρείται «τιμή» να τον έχει κανείς δάσκαλο.
ΣΣ. Καιρος να αρχίσουμε και στην Ελλάδα των'μεγίστων" να γεννουμε ιδέες. ο πλανήτης ελπιζει σε εμας να βρουμε το νεο σύστημα διοίκησης του κόσμου (σικ)..


No comments:

Post a Comment

wibiya widget