Saturday, August 10, 2013

Ευτυχως υπάρχει και ο ΓΑΠ!! Φερνει ολους τους ηγέτες στη Σάμο..




Ενω τα λαμόγια της πολιτικής και των ΜΜΕ προσπαθουν με καθε τρόπο να τον λοιδωρήσουν και να μειώσουν την παγκόσμια θέση του, ο οπρόεδρος της ΔΣ Γεώργιος Α.Παπανδρέου βαδίζοντας σταθερά στο δρόμο της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς αρνείται να συμπαραταχθεί με τους φαταούλες και οργανώνει συνέδριο στο νησί του Πυθαγόρα με το πιο λαμπερό ηλιακό φως. Σε ανακοίνωση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Σάμου διαβάζουμε:


Χαιρετίζουμε την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στη Σάμο, το νησί του Πυθαγόρα. Η επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού τιμά και προβάλλει το νησί. 
Είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ιδιαίτερη σχέση με τούτο το νησί. Επέλεξε να διοργανώσει εδώ τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, το Συμπόσιο της Σύμης, να προωθήσει τοπικές ελληνοτουρκικές συμφωνίες και να συναντηθεί με κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων τον Μπιλ Κλίντον, την Κάθριν Άστον και τον Χαβιέ Σολάνα.


Όλα αυτά τα γεγονότα, είχαν και συνεχίζουν να έχουν ιδιαίτερη σημασία για την εικόνα του νησιού στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και για το μέλλον του νησιού.

Η Σάμος ήταν πάντα οχυρό της Δημοκρατίας, σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Οι Σαμιώτες περιέβαλαν πάντα με σεβασμό κάθε άνθρωπο, κάθε θεσμό.

Ο διάλογος κυριαρχούσε πάντα στις προσωπικές σχέσεις και τις δημόσιες εκδηλώσεις.

Η πολιτική διαφωνία ενίσχυε τη δυνατότητα διαμόρφωσης ευρύτερων συναινέσεων υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Η Δημοκρατία απαιτεί διάλογο.

Διάλογος χωρίς φανατισμό και μισαλλοδοξία, είναι εποικοδομητικός διάλογος. Είναι διάλογος που επιχειρηματολογεί με σκοπό τη βέλτιστη λύση στα σύνθετα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο, αλλά και την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών προϋποθέσεων για την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων. 

Σήμερα όμως, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νοοτροπίες και συμπεριφορές που όχι μόνο δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία, άλλα αντιθέτως επιφέρουν πλήγμα στη Δημοκρατία.
Νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου "καρφίτσας", που καλλιεργούν τον τραμπουκισμό και τη βία, με την όποια μορφή της, το μίσος και τον φανατισμό και επιχειρούν να μεταμορφώσουν τον πατριωτισμό σε πρακτική ναζιστικού τύπου. 

Η προσπάθεια τοπικού πολιτευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων -κατά την πάγια τακτική του κόμματος αυτού- να στοχοποιήσει τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων, έχει όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία πρακτικών άλλων εποχών, τα αποτελέσματα των οποίων πλήρωσε ακριβά ο Ελληνικός λαός και όλοι οι δημοκράτες πολίτες. 

Καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές και καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη να σταθεί απέναντι σε αυτές. 


Σήμερα παρά ποτέ χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία.

Nitsa Chatzi Είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ιδιαίτερη σχέση με τούτο το νησί. Επέλεξε να διοργανώσει εδώ τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, το Συμπόσιο της Σύμης, να προωθήσει τοπικές ελληνοτουρκικές συμφωνίες και να συναντηθεί με κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων τον Μπιλ Κλίντον, την Κάθριν Άστον και τον Χαβιέ Σολάνα.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget