Monday, August 12, 2013

Πλήρωνε τους επιβάτες ο ..ταξιτζής πρωθυπουργός; Κακίες αντιπολίτευσης!!

Σύμφωνα με μια νορβηγική εφημερίδα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ διάλεγε τους πελάτες

Πολλοί από τους επιβάτες που μετέφερε ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ όταν εργάστηκε «μυστικά» ως οδηγός ταξί για μία ημέρα στο Όσλο, για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας του, στην πραγματικότητα είχαν επιλεγεί μετά από... κάστινγκ και μάλιστα πληρώθηκαν αντί να πληρώσουν την κούρσα, αποκάλυψε σήμερα μια νορβηγική εφημερίδα.

Το βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ένα μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές, δείχνει τον πρωθυπουργό ντυμένο με στολή ταξιτζή και γυαλιά ηλίου να παίρνει κούρσες και να μεταφέρει επιβάτες στην πρωτεύουσα. Ο ίδιος ο Στόλτενμπεργκ εξήγησε ότι ήθελε κατ' αυτόν τον τρόπο να έρθει πιο κοντά στους απλούς ανθρώπους και να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η εφημερίδα Verdens Gang ωστόσο κατέρριψε τον ισχυρισμό αυτό, αποκαλύπτοντας ότι πέντε από τους 14 επιβάτες που εμφανίζονται στο βίντεο στην πραγματικότητα είχαν επιλεγεί μετά από κάστινγκ στο δρόμο.

 

"Πρόκειται για πέντε απλούς ανθρώπους που ρωτήθηκαν εάν θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε ένα βίντεο για το Εργατικό Κόμμα και οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτα, παρά μόνο ότι θα τους παραλαμβάναμε με ταξί" επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος Πία Γκούλμπραντσεν. 

"Αιφνιδιάστηκαν πραγματικά όταν κατάλαβαν ότι ο οδηγός ήταν ο πρωθυπουργός", πρόσθεσε.

Ο καθένας τους έλαβε το ποσό των 500 κορόνων (περίπου 65 ευρώ) και κανείς δεν πλήρωσε για την κούρσα, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει άδεια ταξί.

Ο Κιέτιλ Τράι, ο ιδιοκτήτης του διαφημιστικού γραφείου που γύρισε το βίντεο, κι ο οποίος είναι στενός φίλος του Στόλτενμπεργκ, εξήγησε στην εφημερίδα ότι το κάστινγκ ήταν απαραίτητο ώστε να βρεθούν διαθέσιμοι "επιβάτες" την κατάλληλη ώρα αλλά και για να υπάρχει ποικιλία.

Το βίντεο έγινε δεκτό με ευνοϊκά σχόλια στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αν και πολλοί ήταν αυτοί που επισήμαναν ότι επικεντρώνεται κυρίως στο ξάφνιασμα των επιβατών παρά στα θέματα ουσίας που υποτίθεται ότι ήθελε να θίξει ο πρωθυπουργός. Άλλοι σημείωναν ότι μάλλον δεν θα βοηθήσει πολύ τον Στόλτενμπεργκ να καλύψει τη διαφορά του από τη δεξιά αντιπολίτευση η οποία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έχει ευρύ προβάδισμα ενόψει εκλογών..

No comments:

Post a Comment

wibiya widget