Thursday, August 8, 2013

Ομπάμα: Όχι, δεν μπορούμε να βλέπουμε τη λιτότητα σαν λύση..Μετα τη συνάντηση με Σαμαρά

Ο Έλληνας πρωθυπουργός «πήρε» τη δήλωση-μήνυμα προς την Τρόικα που επιθυμούσε - Πρόεδρος  ΗΠΑ: O Σαμαράς έκανε τολμηρές ενέργειες που ενισχύουν τις δυνατότητες του ελληνικού λαού - Η ανάπτυξη έρχεται μαζί με τις θέσεις εργασίας - Οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας

Μήνυμα προς τη Γερμανία και την Καγκελάριο Μέρκελ ότι η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Λευκό Οίκο.

Ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι είναι σημαντικό να έχουμε για τη διαχείριση του χρέους προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό στο επίκεντρο να βρεθεί η ανάπτυξη καθώς, όπως είπε, χαρακτηριστικά, «εκεί όπου υπάρχει εργασία, υπάρχει παραγωγικότητα και άραρ για αυτές τις χώρες είναι ευκολότερο να μειώσουν το χρέος».

Αναφερόμενος στο έργο της ελληνικής κυβέρνησης ο κ. Ομπάμα σημείωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει κάνει τολμηρές ενέργειες για τις μεταρρυθμίσεις για να μειωθεί το βάρος της Ελλάδας και να αποδεσμευθούν τα ταλέντα του λαού και να γίνει ανταγωνιστικότερη η οικονομία. «Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Σαμαράς είναι δεσμευμένος να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, τόνισε ο κ. Ομπάμα, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα πετύχει.

Στη συνέχεια ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι σύμμαχος της χώρας του στα πλαίσια του ΝΑΤΟ προσθέτοντας ότι «εργαζόμαστε από κοινού για την πρόληψη τρομοκρατικών απειλών».

«Συζητήσαμε για το ευρύτερο περιβάλλον σε Μεσόγειο και Βαλκάνια» συνέχισε ο Μπαράκ Ομπάμα εκφράζοντας την ελπίδα του να γίνουν θετικά βήματα για να αντιμετωπιστεί το Κυπριακό.

Σημειώνεται ότι τις δηλώσεις των δύο ανδρών παρακολούθησε μαζί με τους δημοσιογράφους ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζον Λιού, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά



ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 08/08/201323:33

No comments:

Post a Comment

wibiya widget