Saturday, August 10, 2013

Αυστραλή υποψήφια θεωρει το Ισλάμ.. χώρα και το Ισραήλ Χριστιανικό!!


"Δεν είμαι αντίθετη με το Ισλάμ ως χώρα..." δήλωσε - μεταξύ άλλων - σε συνέντευξή της η υποψήφια με το εθνικιστικό κόμμα της Αυστραλίας, One Nation, Στέφανι Μπάνιστερ προκαλώντας επικριτικά σχόλια και κάνοντας τα ΜΜΕ να την παρομοιάζουν με τη Σάρα Πέιλιν.

Η 27χρονη έγινε στόχος σφοδρών επικρίσεων ύστερα από τις αλλεπάλληλες γκάφες της στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο Seven.

"Δεν είμαι αντίθετη στο Ισλάμ ως χώρα, αλλά θεωρώ ότι οι νόμοι τους δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτοί εδώ στην Αυστραλία" είπε, ενώ υποστήριξε ότι το 2% των Αυστραλών "πιστεύουν στο χαράμ", εννοώντας το Κοράνι.

"Οι Εβραίοι δεν πιστεύουν στο χαράμ, έχουν την δική τους θρησκεία που πιστεύει στον Ιησού Χριστό", ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξή της μπερδεύοντας την εβραϊκή θρησκεία με την χριστιανική.

Επίσης περιέγραψε το εθνικό πρόγραμμα ασφάλισης ατόμων με αναπηρίες - το οποίο θα τεθεί σε ισχύ το 2016 -  ως ένα "πρόγραμμα που φαίνεται να λειτουργεί επί του παρόντος".

Τελικά η κ. Μπάνιστερ αποσύρθηκε από την κούρσα των εκλογών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Τζιμ Σάβιτζ, τονίζοντας ότι το κόμμα δεν την διαγράφει όπως ισχυρίζονται πολλές εφημερίδες αλλά τη στηρίζει απόλυτα.

"Λόγω των απειλών κατά της οικογένειάς της, της ίδιας και των παιδιών της, βρίσκεται σε τρομερή πίεση έτσι αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά της. Δεχτήκαμε με λύπη την απόφασή της" πρόσθεσε.

Μετά τη συνέντευξη δεν έχει ξαναμιλήσει στα ΜΜΕ, αλλά εξέδωσε μία ανακοίνωση, στην οποία κατηγόρησε το Κανάλι πως μόνταρε τη συνέντευξή της με τέτοιο τρόπο που την έκανε να μοιάζει ανόητη. "Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια και τους φίλους μου αλλά και από το κόμμα μου αν τους ντρόπιασα" πρόσθεσε.

Ρεπορτάζ του αυστραλιανού 7 News

No comments:

Post a Comment

wibiya widget