Saturday, March 25, 2017

ΕΘΝΙΚΗ.Γλυκόπικρη γεύση από την ισοπαλία (Βέλγιο - Ελλάδα 1-1) VIDEO- FOTO




Παίζοντας με 10 από το 65' η Εθνική δεν προστάτευσε το γκολ του Μήτρογλου και ελέω Λουκάκου έχασε μία μεγάλη νίκη (1-1).

Την εθνική Ελλάδας των εποχών του Ρεχάγκελ και του Σάντος θύμισαν το Σάββατο οι παίκτες της "γαλανόλευκης" κοιτάζοντας στα μάτια το πανίσχυρο Βέλγιο. Η ισοπαλία στο "Κινγκ Μποντουέν" των Βρυξελλών άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στους έλληνες φιλάθλους, καθώς η Ελλάδα δικαιούνταν τη νίκη - θρίαμβο και τους τρεις βαθμούς, ωστόσο οι διεθνείς μας χάρηκαν το θετικό αποτέλεσμα. 

Η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε υπηρετώντας στο 100% το αμυντικό πλάνο εξολόθρευσης των Βέλγων επιθετικών και με τον... killer Μήτρογλου να χτυπά στη πρώτη υποψία ευκαιρίας της Εθνικής (46'), κρατούσε στα χέρια της μια σπουδαία νίκη στις Βρυξέλλες, αλλά μίλησε η κλάση του Λουκάκου. 

Ο Στέφανο Καπίνο έκανε σπουδαία εμφάνιση, αλλά ο θηριώδης επιθετικός της Έβερτον με ένα γκολ που μπορούσε να βάλει μόνο αυτός στην Ευρώπη, έσωσε την ομάδα του στο 89' και παράλληλα στέρησε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την Ελλάδα που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 65' λόγω αποβολή του Ταχτσίδη.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα σε μια έδρα που δύσκολα θα σταθεί άλλη ομάδα, πήρε ένα βαθμό-χρυσάφι, παρέμεινε αήττητη στον όμιλό της και παράλληλα στη 2η θέση που αποτελεί και... προίκα για τη συνέχεια των προκριματικών. Πραγματικό κέρδος, πέραν του βαθμού, είναι η εμφάνιση των παικτών του Σκίμπε, αφού πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ότι το μέταλλο της νικήτριας ομάδας έχει επανέλθει, με το μαύρο παρελθόν να αποτελεί επί της ουσίας παρελθόν.

Προβληματίζουν οι δύο απουσίες ενόψει Βοσνίας (Τζαβέλλας, Ταχτσίδης).

Οι συνθέσεις:

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ναϊνγκολάν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Φελαϊνί (66' Ντεμπελέ), Λουκάκου, Καράσκο, Μέρτενς, Τσαντλί, Σιμάν (83' Μιραλάς)

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Μάνταλος (84' Ζέκα), Σταφυλίδης, Φορτούνης (67' Τζιόλης), Μήτρογλου (92' Βέλλιος)

Η βαθμολογία μετά από 5 αγώνες

Βέλγιο 13 (22-2)
Ελλάδα 11 (10-3)
Βοσνία 10 (13-5)
Κύπρος 4 (3-8)
Εσθονία 4 (5-15) 
Γιβραλτάρ 0 (2-22)


ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

Βέλγιο - Ελλάδα 1-1 Προκριματικά Π.Κ. 2018
 | Belgium vs Greece 1-1 {25/3/2017}

No comments:

Post a Comment

wibiya widget