Friday, March 10, 2017

Ο ΑΒ ΒΑΣΙΛΌΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥΛΗΘΚΗΚΕ και δεν είναι Ελληνική επιχειρηση

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ποιος σας είπε ότι τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ελληνικά; Για δείτε για να μαθαίνετε

By  / 2 years ago /
ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ποιος σας είπε ότι τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ελληνικά; Για δείτε για να μαθαίνετε
Τώρα όλοι ανακάλυψαν ότι ο ΑΒ Βασιλόπουλος πουλήθηκε το… 2013. Δεν βγάζουν όμως άχνα για το σκάνδαλο της «πολυεθνικής» στην Σερβία! Δείτε τι ανακαλύψαμε πριν λίγο:
Κάποιοι μας κατηγόρησαν πριν από εβδομάδες ότι «συγκαλύπτουμε σκάνδαλα εταιρειών» μόνο και μόνο επειδή είναι «Ελληνικές» με αφορμή το σκάνδαλο με τα αλογίσια παριζάκια της ΑΒ Βασιλόπουλος και της Νικας. Σήμερα όλοι ανακάλυψαν ότι η εταιρεία δεν είναι πλέον Ελληνικών συμφερόντων αφού έχει αγοραστεί από την πολυεθνική Delhaize.
Επίσης, σήμερα ανακάλυψαν ότι το προϊόν «ιδιωτικής ετικέτας» παριζάκι ΑΒ Βασιλόπουλος που αποσύρθηκε επειδή είχε αλογίσιο κρέας, ήταν φτιαγμένο από την Νίκας. Είχαμε γράψει λοιπόν τότε ξεκάθαρα: Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι ένα προϊόν με αλογίσιο κρέας είναι «Ελληνικό». Δεν έχει η Ελλάδα περίσσευμα από άλογα για να «νοθεύει» μοσχαρίσιο κρέας. Αντίθετα, οι εταιρείες κάποιων ελληναράδων είναι προφανές ότι έχουν εισάγει την πρώτη ύλη από Γερμανία αφού εκεί ξεκίνησε το σκάνδαλο.
Μας είναι αδιάφορο λοιπόν εάν κάποια εταιρεία έχει Ελληνικό ΑΦΜ. Το πρώτο που μετρά είναι η προέλευση των προϊόντων που εμπορεύεται και των πρώτων υλών και έπειτα η δομή της ιδιοκτησίας. Εάν ο μεγαλομέτοχος είναι μία πολυεθνική του εξωτερικού, όπως συμβαίνει με την ΑΒ Βασιλόπουλος, τα LIDL, τα Praktiker κλπ κλπ, σημαίνει ότι τα κέρδη πηγαίνουν περίπατο. Φεύγουν και επενδύονται στο εξωτερικό.
Τώρα λοιπόν που όλοι «ανακάλυψαν» την Delhaize, να δούμε ποιοι θα έχουν τα κότσια να παίξουν αυτό:
ΑΒ Βασιλόπουλος: Πουλήθηκε σε πολυεθνική που ελέγχεται για τεράστιο σκάνδαλο στην Σερβία.
Κάποιοι είχαν το θράσος να μας κατηγορήσουν για «συγκάλυψη» στα αλογίσια παριζάκια της ΑΒ Βασιλόπουλος, με το πρόσχημα ότι «τους προστατεύουμε επειδή είναι …Ελληνική εταιρεία!». Μόνο καταγγελία στον Ρουπακιώτη δεν έκαναν, για να μας πάει με τον νόμο περί ρατσισμού.
Σήμερα λοιπόν, η απάντηση. Η ΑΒ Βασιλόπουλος, όχι μόνον Ελληνική δεν είναι, αλλά αντίθετα, ο πολυεθνικός κολοσσός που την απέκτησε (Delhaize group), ελέγχεται για σκάνδαλο – μαμούθ στην μαρτυρική Σερβία. Σκάνδαλο που αφορά -τι άλλο;- ξεπούλημα τοπικής εταιρείας με σκανδαλώδεις όρους, μίζες και όλα τα συναφή.
Πρόκειται για την εταιρεία C-Market, που είχε ιδιωτικοποιηθεί μετά την ισοπέδωση της χώρας από τους βομβαρδισμούς, μαζί με άλλες εταιρείες, σε βαρόνο – εκλεκτό της συμμορίας που λυμαίνεται τον δημόσιο πλούτο κατά τα πρότυπα της Ρωσίας του Γιέλτσιν. Ο Miroslav Miskovic, κάτι σαν τον Μπερεζόφσκι που ο Πούτιν τον έστειλε στον αγύριστο, λίγο μετά την πρόσφατη αλλαγή της κυβέρνησης, συνελήφθη και κρατείται με βαρύτατες κατηγορίες. Η νέα κυβέρνηση της Σερβίας βλέπετε, αποτελείται από πολιτικούς που αντιστάθηκαν διαχρονικά στο πλιάτσικο της χώρας και όταν ο λαός «ξύπνησε», τους έκανε εξουσία και προς τιμήν τους, τηρούν τις δεσμεύσεις τους.
Ο ολιγάρχης Miroslav Miskovic κατά την πάγια τακτική, αγόραζε τις εταιρείες ως «αχυράνθρωπος» και τις μεταπωλούσε στους ξένους «επενδυτές» τύπου Delhaize. Η κυβέρνηση της Σερβίας, προς τιμήν της, πάγωσε άμεσα και την διαδικασία εξαγοράς, παρά τις απειλές των «νταβατζήδων» της Ευρώπης που την απειλούν ακόμα και με «ανακοπή της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας»! Όπως έκανε το ΔΝΤ στον Πούτιν όταν άρχιζε να κυνηγά τους Ρώσους ολιγάρχες που άφησαν τον λαό να πεθαίνει από το κρύο και την πείνα.
Δυστυχώς, μία παραδοσιακή αλυσίδα όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος, βρίσκεται πλέον στα ίδια χέρια ιδιοκτησιακά. Πράγμα βεβαίως που αποσιωπάται με αποτέλεσμα να λαμβάνουμε αυτά τα συκοφαντικά emails για δήθεν «προστασία» που παρέχουμε στην εταιρεία. Τους αφιερώνουμε το παρόν άρθρο και πλέον η ΑΒ Βασιλόπουλος μπαίνει στο «πάνθεον» των «εκλεκτών». Είτε πουλά παριζάκια με άλογα είτε απλώς παρέχει κέρδη σε εταιρείες τύπου Delhaize που κάνουν μπίζνες με ελεεινά, μισάνθρωπα υποκείμενα τύπου Miskovic. Επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε κυβέρνηση τύπου Σερβίας, ας αναλάβει ο λαός να τους δείξει την «εκτίμηση» του.
olympia.gr

1 comment:

  1. Και στήν Ελληνική εταιρεία Σκλαβενίτης πού τήν έπιασε ο πόνος για τούς υπαλλήλους τού Μαρινόπουλου και τήν ανάγκασαν οι ημεδαποί κομματικοτραπεζίτες να τήν αγοράσει μήπως γνωρίζετε ποιοί είναι οι ιδιοκτήτες ?

    ReplyDelete

wibiya widget