Tuesday, March 21, 2017

Ελλάς... Όλοι αθώοι για το Βατοπαίδι !

Το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων έκρινε αθώους όλους τους κατηγορούμενους της πολύκροτης υπόθεσης. Ποιο είναι το σκεπτικό του δικαστηρίου.

 Η πολύκροτη υπόθεση του Βατοπαιδίου, ένα «σκάνδαλο» που απασχόλησε έντονα τηνπολιτική ζωή του τόπου και αποτέλεσε πεδίο σφοδρής κομματικής αντιπαράθεσης, έχοντας παράλληλα σοβαρές κοινωνικές-ηθικές προεκτάσεις, έλαβε σήμερα τέλος, τουλάχιστον στην ποινική του πτυχή. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αθώους όλους τους κατηγορούμενους, για την υπόθεση των ανταλλαγών του ελληνικού δημοσίου με την Μονή Βατοπεδίου. Το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης έγκειται κυρίως στο γεγονός, ότι το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες έκτασης αυτής ανήκουν στο δημόσιο.
Με βάση το παραπάνω, οι δικαστές έκριναν ότι δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις, που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 14 εμπλεκομένους για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της με ακίνητα του Δημοσίου. 
Αθωωτική για τους κατηγορούμενους ήταν και η «ετυμηγορία» της εισαγγελέας της έδρας Βασιλικής Κρίνα, η οποία υποστήριξε ότι δεν προέκυψε δόλο για τους κατηγορουμένους, από κάθε κατηγορία. Μάλιστα αναφορικά με τους εμπλεκόμενους μοναχούς, η εισαγγελέας έκρινε ότι δεν διέπραξαν κάποια αξιόποινη πράξη (απάτη, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ για τους κρατικούς υπαλλήλους εκτίμησε ότι εκτελούσαν κυβερνητικές αποφάσεις-εντολές και ως εκ τούτου «ήταν πεπεισμένοι ότι εκτελούσαν σύννομες ενέργειες».
Ποιοι ήταν οι κατηγορούμενοι
Μεταξύ των 14 κατηγορουμένων ήταν οηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας και ο αδελφός της Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης (δικηγόροι και οι δύο), ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γρηγόρης Κρόμπας.
 Sofokleousin.gr 

2 comments:

  1. ο Σώρρας υπο διωγμόν και οι καλόγεροι ελεύθεροι πια να πουλάνε κόκκαλα και νεκροκεφαλές και να τρομοκρατούν το λαό στραγγίζοντας οικονομικά τις γιαγιούλες για να μη μπορουν να πάρουν ούτε μια σοκολάτα κι έένα ζευγάρι κάλτσες για τα εγγονάκια τους.. καταλάβατε τώρα γιατί η δεξια του Καραμανλή (του άσχετου) έφερε την αριστερά (στα παντελόνια) στη εξ+ουσία..

    ReplyDelete
  2. Καταδικασαν εναν αστείο Σώρρα πού δεν αρπαξε τίποτα απο το Δημόιο και αθώωσαν τον καλόγηρο οργανο τής Κυπριακής Μαφίας με τό κύκλωμα τού Καραμανλή και έχουν τό θράσος τα κωλοκάναλα να μή σχολιάσουν τήν απόφαση και να ασχολούνται πού κρύβεται ο Σώρρας

    ReplyDelete

wibiya widget