Wednesday, March 15, 2017

Στα Τρίκαλα ο Παπακωνσταντίνου για το βιβλίο του και το ΔΝΤ


Η παρουσίαση του βιβλίου »GAME OVER – Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ» του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπακωνσταντίνου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, στις 19:30,στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Τρικάλων. Τον συγγραφέα θα προλογίσει ο Ανδρέας Γιουρμετάκης (Δημοσιογράφος).
Για πρώτη φορά ένας από τους πρωταγωνιστές της ελληνικής κρίσης αφηγείται εκ των έσω τα συγκλονιστικά γεγονότα της  προσφυγής της Ελλάδας σε μηχανισμό στήριξης και της υπογραφής του πρώτου μνημονίου.
«Σε αντίθεση με πλειάδα βιβλίων που γράφτηκαν για την περίοδο αυτή, αυτό το βιβλίο δεν αποτελεί σύνθεση διηγήσεων άλλων. Είναι τι έζησα – η προσωπική μου μαρτυρία, η δική μου αλήθεια για την κρίση. Προσπάθησα να αποτυπώσω τα γεγονότα με όσο το δυνατόν πιο απλό και συμπυκνωμένο τρόπο, με βάση τις εμπειρίες μου, τις σημειώσεις μου και το αρχείο μου. Ξεκίνησα να γράφω από προσωπική ανάγκη απέναντι στον εαυτό μου και σε μια χούφτα ανθρώπων που, ενώ έδωσαν τα πάντα και κατάφεραν πολλά, λοιδορήθηκαν όσο λίγοι. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα θα συμβάλει στην κατανόηση μιας κρίσης που ακόμα δεν έχει ξεπεραστεί, καθώς και στην τόσο αναγκαία σήμερα αυτογνωσία.»
Από τον πρόλογο του συγγραφέα
Πώς βρέθηκε η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού; Πώς πάρθηκαν κατόπιν οι μεγάλες αποφάσεις; Ποιες ήταν οι εναλλακτικές, υπήρχαν άλλες καλύτερες λύσεις; Γιατί, σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Ελλάδα είναι ακόμα σε μνημόνιο, η κρίση είναι τόσο οδυνηρή κοινωνικά και η έκβασή της παραμένει αβέβαιη;
Για πρώτη φορά ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές απαντά σε αυτά τα ερωτήματα και αφηγείται άγνωστες συναντήσεις και πτυχές από όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στην ελληνική κυβέρνηση, στα ευρωπαϊκά όργανα και αλλού. Πρόκειται για μία προσωπική αφήγηση, γραμμένη με γλώσσα συναρπαστική, που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα και θα αποτελέσει μία σημαντική πρωτογενή πηγή πληροφόρησης για μία από τις πιο ταραγμένες περιόδους στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.
Ο συγγραφέας
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 και σπούδασε Οικονομικά στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ, λαμβάνοντας το διδακτορικό του από το London School of Economics. Εργάστηκε στον ΟΟΣΑ στη Γαλλία και επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από είκοσι χρόνια σπουδών και δουλειάς στο εξωτερικό. Εξελέγη βουλευτής το 2007, διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και ήταν επικεφαλής της λίστας του ΠΑΣΟΚ για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2009.Τον Οκτώβριο του 2009, ανέλαβε υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και από τη θέση αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.Χρήστος Κοντός 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget