Sunday, March 19, 2017

Συνεχίζεται η κόντρα ΗΠΑ-Γερμανίας – Το Βερολίνο απάντησε στον Τραμπ


Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απέρριψε σήμερα τον ισχυρισμό του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος είπε πως η Γερμανία οφείλει στο ΝΑΤΟ και στις Ηνωμένες Πολιτείες "τεράστια ποσά" για την άμυνα.
Δεν υπάρχει λογαριασμός χρέους στο ΝΑΤΟ", ανέφερε σε δήλωσή της η φον ντερ Λάιεν, η οποία πρόσθεσε πως είναι λάθος να συνδέεται ο στόχος της Συμμαχίας οι αμυντικές δαπάνες των χωρών-μελών να ανέρχονται στο 2% του ΑΕΠ τους έως το 2024, μόνο με το ΝΑΤΟ.
"Αμυντικές δαπάνες πηγαίνουν επίσης σε ανθρωπιστικές αποστολές του ΟΗΕ, στις ευρωπαϊκές αποστολές και στη συμβολή μας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας του ΙΚ", είπε η φον ντερ Λάιεν.
Είπε πως ο καθένας θα ήθελε να μοιραστεί δίκαια το βάρος και για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο να έχουμε μια "σύγχρονη ιδέα για την ασφάλεια" που θα περιλαμβάνει ένα σύγχρονο NATO αλλά και μια ευρωπαϊκή αμυντική ένωση και επένδυση στα Ηνωμένα Έθνη.
Ο Τραμπ έγραψε στο Twitter χθες –μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στην Ουάσινγκτον– πως η Γερμανία "οφείλει τεράστια χρηματικά ποσά στο NATO και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να πληρωθούν περισσότερα για την ισχυρή, και πολύ δαπανηρή, άμυνα που παρέχουν στη Γερμανία".
ΕνικόΣ. gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget