Wednesday, March 22, 2017

Τρόμος στο Λονδίνο- 4 νεκροί μετά από τρομοκρατική επίθεση και.. μέσα στη βουλή.

Διπλή επίθεση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες  ώρες έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, ένα χρόνο μάλιστα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.


Συγκεκριμένα, δύο άνθρωποι δέχτηκαν πυρά έξω από το κοινοβούλιο της Βρετανίας και το κτίριο έχει αποκλειστεί, δήλωσε αξιωματούχος του Westminster, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Από τη μεριά του τo ΒΒC μεταδίδει ότι ένας αστυνομικός μαχαιρώθηκε ενώ το Bloomberg αναφέρει ότι πιθανόν πρόκειται για δύο διαφορετικές επιθέσεις.
Νοσοκόμοι θεάθηκαν να προσφέρουν φροντίδες σε δύο ανθρώπους μέσα στον περίβολο του κτιρίου. Νωρίτερα ακούστηκαν ισχυροί κρότοι έξω από τη Βουλή. Αστυνομικοί θεάθηκαν να τρέχουν προς την έξοδο της Βουλής.
Φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters είδε τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες στη γέφυρα του Westminster, πολύ κοντά στο κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου. Τέσσερις είχαν ακατάσχετη αιμορραγία.

Ένας άνδρας φέρεται ότι σκοτώθηκε μέσα στο κοινοβούλιο από πυρά αστυνομικών, ανέφερε στέλεχος της Βουλής των Κοινοτήτων, πληροφορία η οποία επιβεβαιώθηκε. Η πρωθυπουργός Τheresa May είναι ασφαλής, ανακοίνωσε η αστυνομία. Παράλληλα, μετά από εντολή της αστυνομίας έχουν αποκλειστεί και όλες οι συγκοινωνίες.
 Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας οι νεκροί είναι 4: Ο δράστης, ένας αστυνομικός που μαχαιρώθηκε στο Κοινοβούλιο και δύο πολίτες που χτύπησε με το αυτοκίνητο στη γέφυρα Ουέστμινστερ. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 20
Υπουργός έδωσε μάχη για να σώσει τη ζωή του αστυνομικού
Ο Τομπάιας Ελγουντ έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει τη ζωή του αστυνομικού, τον οποίο μαχαίρωσε ο δράστης της επίθεσης.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με την Telegraph, έκανε τεχνητή αναπνοή στον τραυματισμένο αστυνομικό και περιόρισε την αιμορραγία πιέζοντας τα τραύματά του.
Ο Ελγουντ, πρώην στρατιωτικός, έμεινε με τον αστυνομικό μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο- ελικόπτερο στην πλατεία του κοινοβουλίου. Αργότερα, τον είδαν με ματωμένα χέρια να μιλά σε αξιωματούχους, πριν επιστρέψει στο γραφείο του.
Ζωντανή ανασύρθηκε γυναίκα που πήδηξε στον Τάμεση για να σωθεί
Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, μια γυναίκα στην προσπάθεια της να σωθεί από τον μανιακό τρομοκράτη στη γέφυρα του Ουεστμινστερ πήδηξε στον ποταμό Τάμεση. Μετά από αρκετή ώρα, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να την ανασύρουν ζωντανή.
  ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία
Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την ειδεχθή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που σημειώθηκε, σήμερα, στο Λονδίνο.
Αυτό αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, σε ανακοίνωσή του για την τρομοκρατική επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο.
Όπως αναφέρεται, «η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης και του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου».
Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε συνεργασία με τις αρμόδιες βρετανικές Αρχές, αναφέρει το ΥΠΕΞ.
Δήλωση Μητσοτάκη για την επίθεση στο Λονδίνο
 Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε την επίθεση στο Λονδίνο.
«Καταδικάζουμε την επίθεση στο #Λονδίνο. Πρώτη μας προτεραιότητα η #ασφάλεια των πολιτών. Η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 




No comments:

Post a Comment

wibiya widget