Tuesday, March 21, 2017

Εν Eυρώποις και εν ..μαντρίοις.. Η κοίμηση του μακαριστού Καλαμπάκας


Μετά πολλών τιμών δακρύων Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ .

Αν και έκπτωτος απο τις 13 Ιουλίου 1974, (αλλά ...τιτουλάριος μετά)ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολλές  χιλιάδες ευρώ για να θάψει το  ..σκήνωμά του (το άψυχο σαρκίον του). Μόνο οι μετακινήσεις των ιεραρχών και για άλλους "πληθώρα χαραμοφάηδων" ανα την επικράτεια κόστισαν πακτωλό χρημάτων σε βενζίνες,μάσες,διαμονέςκλπ.κλπ, σε μια εποχή που τα φάρμακα για τους Έλληνες ασθενείς λιγόστεψαν ενώ άλλοι δεν μπορουν ούτε μια επ΄σκεψη να κάνουν στο γιατρό στερούμενοι των πάντων..

Μόνο ένας ...πολύ πιστός και εγγράμματος λαός   θα έτρεχε κοντά σ αυτά που θα διαβάσετε και θα δείτε απο θρήσκους ενημερωτές της πόλης του Ασκληπιού..


 Κανόνισαν και καθημερινή την κηδεία του για να είναι όλοι εκεί..

Με ιερά αφοσίωση οι ένστολοι ηγέτες μας απότισαν φόρο τιμής στον ..κεκοιμηθέντα  του εκ Φαναρίου Μαγούλας καταγόμενον ..

Ευτυχώς  η Γραικία μπορεί να διαθέτει 8000 γιατρούς για τους ταλαίπωρους βυζαντινοχριστιανούς ,αλλα υπερηφάνως οι ...πνευματικοί μας ηγέτες παπάδες και καλόγριες και γκισέμια ξεπερνούν τις 10 000! 

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ (κατά κόσμο Βύρων) γεννήθηκε στο Φανάρι του Νομού Καρδίτσας το 1932.
Φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1955.
Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1965 και Πρεσβύτερος το 1966.
Στις 31 Μαΐου 1970, εξελέγη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και χειροτονήθηκε σε Επίσκοπο.
Στις 13 Ιουλίου 1974 κηρύχθηκε έκπτωτος του Μητροπολιτικού Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών
.
Αμέσως μετά την έκπτωσή του ανακηρύχθηκε σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη με την τίτλο της Πάλαι Ποτέ Διαλαμψάσης Επισκοπής Ωρεού.
Στις 10 Σεπτεμβρίου 1991, εξελέγη Μητροπολίτης της προσωποπαγούς Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, η οποία μονιμοποιήθηκε με απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 9 Οκτωβρίου 2015


Δείτε βίντεο όπου ανάρτησαν ιστοσελίδες των Τρικάλων, ευχαριστώντες τους



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ ΦΩΤΟ



No comments:

Post a Comment

wibiya widget