Friday, March 17, 2017

ΤΟ ξύδι ΜΕΤΈΩΡΑ του Συνεταιρισμού Τρικάλων σε ιδιώτη με...σπορέλαια;

Στην ιστοσελίδα thessaliaeconomy.gr του κορυφαιου Έλληνα δημοσιογράφου ΚΏΣΤΑ ΤΌΛΗ
διαβαζουμε,με τίτλο :


Στην ΚΟΡΕ Α.Ε. πέρασε η οξοποιία Μετέωρα της ΕΑΣ Τρικάλων

Περίεργες αλλαγές στην διαχείριση σοβαρών περιουσιακών στοιχείων σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων. Η οξοποιία «Μετέωρα», θυγατρική της Ένωσης, η οποία εδρεύει στο 5ο χλμ Τρικάλων – Καλαμπάκας, με τον τζίρο της να φτάνει τα 4,7 εκ. ευρώ  τ 2012, άλλαξε «αφεντικό» και την διαχείρισή της, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, ανέλαβε η αθηναϊκή εταιρεία ΚΟΡΕ Α.Ε. η οποία δραστηριοποιείται στην τυποποίηση ελαιόλαδων και σπορέλαιων.
Η ασυνήθιστη και κάθε άλλο παρά συνεταιριστική πρακτική, έγκειται στο γεγονός ότι για την συγκεκριμένη μεταβολή η ΕΑΣ Τρικάλων δεν ανακοίνωσε το παραμικρό για να ενημερώσει τους παραγωγούς και τα μέλη της. Άγνωστος παραμένει ο λόγος της μεταβίβασης ή υπενοικίασης της συνεταιριστικής μονάδας στον ιδιώτη επιχειρηματία, καθώς και οι όροι με τους οποίους πραγματοποιήθηκε αυτή. Ούτε βέβαια έμαθε κανείς ποιο είναι το τίμημα το οποίο καρπώθηκε η Ένωση.
Στελέχη της Αθηναϊκής εταιρείας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο εργοστάσιο της οδού Καλαμπάκας και ανέλαβαν τα ηνία της επιχείρησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σχέδιο εξυγίανσης που η ΕΑΣ Τρικάλων υπέβαλε ως αίτημα στην προπτωχευτική διαδικασία του σχετικού νόμου και πρόκειται να συζητηθεί στις 3 Απριλίου στο Πρωτοδικείο Τρικάλων, γίνεται λόγος για μελλοντική «επανένταξη της μονάδας οξοποιίας η οποία έχει αποσχιστεί». Ο όρος «έχει αποσχιστεί» δεν διευκρινίζεται…
H ΚΟΡΕ Α.Ε. κατέγραψε τζίρο 70 εκ. ευρώ το 2015. Ιδρύθηκε το 1979 ως διανομέας για εισαγόμενα σπορέλαια και εισήλθε στην αγορά του ελαιολάδου μετά το 1992, δημιουργώντας το δικό της δίκτυο προέλευσης με δεξαμενές αποθήκευσης και εργαστηριακές.
Εδρεύει στα Ψαχνά Ευβοίας και διαθέτει αποθηκευτικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 
Κώστας Τόλης
thessaliaeconomy.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget