Saturday, March 25, 2017

Λονδίνο: Διαδήλωση χιλιάδων για παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ


Με συνθήματα κατά του Brexit και υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους του Λονδίνου
Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το Σάββατο τους δρόμους του Λονδίνου σήμερα για να διαμαρτυρηθούν κατά της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τέσσερις ημέρες προτού η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι ενεργοποιήσει την επίσημη διαδικασία του «διαζυγίου» της Βρετανίας με την ΕΕ, στην οποία προσχώρησε πριν από 44 χρόνια.

Πολλοί κρατούσαν σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πανό με συνθήματα όπως «Ποιο είναι το σχέδιο» και «Σταματήστε το Brexit», καθώς κατευθύνονταν προς το κοινοβούλιο. Σε άλλα πλακάτ αναγραφόταν απλά το σύνθημα «Χρόνια Πολλά ΕΕ», με αφορμή τα 60α γενέθλια της Ένωσης, που εορτάζονται στη Ρώμη. 


Η πορεία επρόκειτο να καταλήξει μπροστά από την πλατεία του Κοινοβουλίου, την περιοχή όπου την προηγούμενη εβδομάδα ο Βρετανός Χάλιντ Μασούντ σκότωσε σε μια επίθεση 4 ανθρώπους προτού πέσει κι ο ίδιος νεκρός από αστυνομικά πυρά. Προτού ξεκινήσουν, οι διαδηλωτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Την ιδία ώρα, με αφορμή τη Σύνοδο της Ρώμης χιλιάδες άνθρωποι συμμετέσχαν σε τουλάχιστον έξι διαφορετικές διαδηλώσεις στην ιταλική πρωτεύουσα ζητώντας μιας ένωση κρατών ελεύθερη από τείχη, λιτότητα και ρατσισμό. Ισχυρή ήταν η αστυνομική παρουσία.


skai.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget