Monday, March 20, 2017

«Κλαίει» ο Ερντογάν επειδή η ΔΟΕ δεν έδωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Τουρκία

Μετά τις βολές κατά πολλών πολιτικών μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού πρώτα εξόργισε την Ευρώπη, επιτέθηκε και στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
Ο Ερντογάν, ισχυρίστηκε ότι η ΔΟΕ χρησιμοποίησε «κόλπα» προκειμένου να μην ανατεθεί η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Κωνσταντινούπολη.
Από τα πρώτα χρόνια της πολιτικής σταδιοδρομίας του, ο Ερντογάν κατέβαλλε προσπάθειες για να διοργανώσει η Τουρκία Ολυμπιακούς Αγώνες και να γίνει η πρώτη μουσουλμανική χώρα που θα το καταφέρει.
Χωρίς αποτέλεσμα όμως, αφού η γειτονική χώρα μέτρησε πέντε αποτυχημένες υποψηφιότητες στις ισάριθμες τελευταίες ψηφοφορίες.
«Μπορεί να μην καταφέραμε να φέρουμε τους Ολυμπιακούς
Αγώνες στη χώρα μας ακόμα, αλλά επίσης γνωρίζετε για τα κόλπα που παίχτηκαν εδώ... Τα έχω βιώσει προσωπικά», δήλωσε σε διεθνή ποδοσφαιρική σύνοδο που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποια είναι τα κόλπα που χρησιμοποιήθηκαν.
«Δεν μας ανέθεσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ακόμη και όταν είχαμε το δικαίωμα. Έδωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες για δεύτερη φορά σε αυτούς που τους φιλοξένησαν και παλαιότερα», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
Το 2013 το Τόκιο αναδείχθηκε νικήτρια πόλη στην ψηφοφορία για τους Αγώνες του 2020, αφού επικράτησε της Κωνσταντινούπολης και της Μαδρίτης.
Ο Ερντογάν, ο οποίος στο παρελθόν υπηρέτησε ως δήμαρχος της Πόλης (1994-98), υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει αποδείξει την ικανότητά της να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις με την κατασκευή μεγάλων αθλητικών έργων κατά την διάρκεια των τελευταίων 14 χρόνων, που ο ίδιος βρέθηκε στην ηγεσία της χώρας. 
koutipandoras.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget