Tuesday, January 22, 2013

ΣΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΗΜΑΘΙΑΣ Μία νεκρή, 27 τραυματίες σε διπλή καραμπόλα 28 οχημάτων


Μία νεκρή και 27 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Ε.Ο Βέροιας Θεσσαλονίκης στο ύψος του Κλειδιού Ημαθίας, και στο οποίο ενεπλάκησαν τουλάχιστον 28 οχήματα (ΙΧ, νταλίκες, φορτηγά) σε δύο διαδοχικές καραμπόλες.

Μία νεκρή, 27 τραυματίες σε διπλή καραμπόλα 28 οχημάτων
Η πρώτη καραμπόλα σημειώθηκε στις 08.20 το πρωί, στην οποία ενεπλάκησαν 20 οχήματα. Μεταξύ των τραυματιών ήταν και τρία παιδιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη καραμπόλα προκλήθηκε όταν στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη δίπλωσε νταλίκα με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω της οχήματα τα οποία ακολουθούσαν. Στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη που είχε ως αποτέλεσμα εξαιρετικά περιορισμένη ορατότητα για τους οδηγούς.
Καλά στην υγεία της η έγκυος
Λίγα λεπτά αργότερα και σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από την πρώτη, σημειώθηκε δεύτερη καραμπόλα με την εμπλοκή άλλων 8 οχημάτων. Σε αυτό το περιστατικό τραυματίστηκαν δύο άτομα. Μεταξύ των τραυματιών ήταν και μια έγκυος από την Πτολεμαίδα, η οποία επέβαινε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο ενεπλάκη στην καραμπόλα.
Μία νεκρή, 27 τραυματίες σε διπλή καραμπόλα 28 οχημάτων
Η γυναίκα που διανύει την 34η εβδομάδα της κύησης, είναι σε άριστη κατάσταση και υποβλήθηκε σε όλες τις εξετάσεις στη Γ' Μαιευτική Κλινική του Ιπποκρατείου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα θα παραμείνει για παρακολούθηση στο νοσοκομείο προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο πρόωρου τοκετού.
Μία νεκρή, 27 τραυματίες σε διπλή καραμπόλα 28 οχημάτων
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δέκα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ (δύο από Κατερίνη, τέσσερα από Βέροια και τέσσερα από Θεσσαλονίκη) για τη μεταφορά των τραυματιών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας.
Mε ανακοίνωση της η γενική αστυνομική διεύθυνση περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει πως στο σημείο των δύο δυστυχημάτων, από τον κόμβο Αλεξάνδρειας μέχρι το ύψος στην ΠΑΘΕ, υπάρχει πυκνή ομίχλη και παρακαλούνται οι οδηγοί να κινούνται με προσοχή τηρώντας μικρή ταχύτητα, έχοντας τα φώτα αναμμένα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Από τις 14:00, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον οδικό άξονα Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Θεσσαλονίκης (ύψος Κλειδίου Ημαθίας) με κατεύθυνση προς Π.Α.ΘΕ., η οποία είχε διακοπεί λόγω των τροχαίων.
ΕΘΝΟΣ On Line
09:53 22/1

No comments:

Post a Comment

wibiya widget