Monday, January 21, 2013

Γ.Κότσιρας :Ο χαμος του Μητροπάνου με πληγωνει

Γ. Κότσιρας: «Δεν δουλεύω σε κανένα σχήμα γιατί δεν έχω ξεπεράσει το θάνατο του Μητροπάνου»

Αποκαλυπτικός ήταν ο Γιάννης Κότσιρας σε συνέντευξή του , μιλώντας για τη σχέση του με τον Δ. Μητροπάνο. Μια σχέση ουσιαστική που διακόπηκε βίαια από τον ξαφνικό χαμό του, αφήνοντας στον γνωστό τραγουδιστή μια μεγάλη πληγή.

«Ο θάνατος του Μητροπάνου ήταν ένας από τους λόγους που επέλεξα να μη δουλέψω φέτος σε κανένα νυχτερινό μαγαζί. Είναι από αυτά που δεν τα έχω ξεπεράσει. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω, γιατί ο Μητροπάνος ήταν ένας ήρωας για μένα. Ένας φωτεινός ήρωας, ένα άσπιλο πρόσωπο με απόλυτες θέσεις, ιδεολογικές και κοινωνικές και αθλητικές», είπε ο Γιάννης Κότσιρας.

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι οι δυο τους διαφωνούσαν πολύ και έντονα, όμως αυτό έκανε ακόμα πιο δυνατή τη σχέση τους.

«Η προσωπικότητά του πάντα με γοήτευε, ασχέτως αν διαφωνούσα μαζί του σε πολλά θέματα. Αυτές οι διαφωνίες δημιουργούσαν πιο ζεστή σχέση και πιο δυνατή γνώση. Για μένα ο Δημήτρης ήταν ένας πολύ, πολύ σπουδαίος άνθρωπος και δεν μπορώ να δεχτώ ότι έχει φύγει», είπε

Πάντως παρά τον πόνο που του άφησε αυτή η απώλεια, παρά τις δυσκολίες που όπως όλοι αντιμετωπίζει και εκείνος, ο Γιάννης Κότσιρας λέει ότι δεν χάνει την ελπίδα του.

«Ομολογώ πως ως άνθρωπος της τέχνης και της μουσικής, δεν μπορώ να χάσω την ελπίδα μου γιατί αν χάσω την ελπίδα μου θα τρελαθώ», είπε και τόνισε ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να παίρνουν θέση για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα.

«Συμβαίνουν τόσα άσχημα πράγματα γύρω μας, που απ’ όπου κι αν τα πιάσεις μπορεί να καείς. Ωστόσο, θεωρώ ότι είναι χρέος των καλλιτεχνών, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια επιβιώνουν, ή επιζούν ή θησαυρίζουν πολλοί από αυτούς από έναν κόσμο που αυτή τη στιγμή υποφέρει, να παίρνουν θέση ανοιχτή και όχι να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους», τόνισε.
Πηγή: Real Life

No comments:

Post a Comment

wibiya widget