Friday, January 11, 2013

Γκαζάκια σε σπίτια πέντε δημοσιογράφων - στην Ελλάδα

Γκαζάκια σε σπίτια 
πέντε δημοσιογράφων 


Mπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων, σημειώθηκε τα ξημερώματα 
στην Αττική. Συγκεκριμένα, άγνω...

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΪΔΗΣΗ ΕΔΩ 



Αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς έξω από τα σπίτια πέντε δημοσιογράφων τοποθέτησαν άγνωστοι τα ξημερώματα στην Αττική. Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούνταν ο καθένας από δύο γκαζάκια και από τις εκρήξεις και πυρκαγιές προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και κυρίως μαύρισμα τοίχων από τους καπνούς, εξωτερικά. 
Πιο συγκεκριμένα, στις 03:40 σημειώθηκε ο πρώτος εμπρησμός στο σπίτι του Γιώργου Οικονομέα στο Κολωνάκι -όπου τώρα μένουν τα παιδιά του-, στις 04:10 στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου, στις 04:15 στην Πεντέλη στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή. Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε στο Μαρούσι στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα και στις 04:45 στον Άλιμο στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη.
Σε όλες τις περιπτώσεις, στο σημείο μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν λόγω του ότι οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης. Έρευνες για τις επιθέσεις γίνονται από την υποδιεύθυνση κρατικής Ασφάλειας Αττικής.
Στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής την οποία παρουσιάζει στο Mega ο δημοσιογράφος Γιώργος Οικονομέας παραδέχθηκε ότι μια από τις επιθέσεις σημειώθηκε σε σπίτι όπου διέμενε παλαιότερα στο Λυκαβηττό.
«Το μόνο που με τρομοκρατεί πραγματικά είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι. Ότι μπορεί να αλλάξουν έτσι τον κόσμο ή ότι μπορεί να παίζουν τέτοια παιχνίδια», ανέφερε και πρόσθεσε: «Εμένα ούτε με φυλάνε ούτε και θέλω».

Επίθεση Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ
Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τις επιθέσεις. Συγκεκριμένα, ο κ. Κεδίκογλου σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Χθες οι εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σήμερα οι εκρήξεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ένα ζωτικό χώρο της Δημοκρατίας μας. Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του;»
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε τις επιθέσεις και κατηγόρησε τον κ. Κεδίκογλου ότι κηρύσσει «το διχασμό και τη μισαλλοδοξία».Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:
«Οι σημερινές εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων είναι απόλυτα καταδικαστέες πράξεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.
» Για άλλη μια φορά τέτοιου είδους αδιέξοδες και επικίνδυνες πρακτικές δίνουν άλλοθι σε μια κυβέρνηση, που έχει υιοθετήσει την στρατηγική του διχασμού, της βίας και της τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, να συνεχίσει το έργο της περιστέλλοντας την ίδια τη δημοκρατία.
» Κορυφαίο παράδειγμα οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που με αστείο μεν αλλά επικίνδυνο τρόπο κηρύσσουν το διχασμό και τη μισαλλοδοξία για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες.
» Ο αγώνας για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας θα συνεχιστεί στη βάση των μαζικών ενωτικών ειρηνικών αγώνων, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση».

ΝΔ
Η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε τις επιθέσεις με ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία αναφέρεται: «Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, τις άνανδρες εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Η συντονισμένη απόπειρα τρομοκράτησης των εκπροσώπων του Τύπου, θα πέσει στο κενό. Υποχρέωση όλων μας είναι η έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη των πυλώνων της Δημοκρατίας».

ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του τονίζει: «Η αλυσίδα της τυφλής βίας, της ανομίας και πολιτικής αποσταθεροποίησης με επιθέσεις κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων, δημοσίων κτιρίων και πανεπιστημιακών χώρων, δημάρχων, πολιτικών και τώρα δημοσιογράφων, είναι οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης και πρέπει να σταματήσει άμεσα.
» Η κοινωνική και πολιτική ειρήνη στην χώρα μας πρέπει να διαφυλαχθούν με κάθε τρόπο χωρίς εκπτώσεις και φτηνές δικαιολογίες
» Όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τη Δημοκρατική Ομαλότητα στη Πατρίδα μας».

Δημοκρατική Αριστερά
Τις επιθέσεις καταδίκασε με ανακοίνωσή της και η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι «ο φαύλος κύκλος της βίας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις». Συγκεκριμένα, η ΔΗΜΑΡ αναφέρει:«Μετά τις καταλήψεις ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, κτιρίων και κομματικών γραφείων, ήρθαν τα γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων. Ο φαύλος κύκλος της βίας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει τις επιθέσεις αυτές που στρέφονται κατά της κοινωνίας, της δημοκρατίας και προσβάλλουν την ελευθερία της άποψης. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας οφείλουν, χωρίς μισόλογα και συμψηφισμούς, να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε κάθε μορφή βίας».

Π.Ο.Ε.Σ.Υ.: Οι δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται
Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις επιθέσεις εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.). Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει με οργή την προσπάθεια αγνώστων να τρομοκρατήσουν δημοσιογράφους με εκρηκτικούς μηχανισμούς (γκαζάκια), που τοποθέτησαν τα ξημερώματα στα σπίτια τους. Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. επαναλαμβάνει ότι οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και από οποιονδήποτε, που αποβλέπει στη φίμωση των λειτουργών του Τύπου, θα συναντά πάντα τη συνολική αντίδραση και αντίσταση του δημοσιογραφικού κόσμου.
» Οι δημοσιογράφοι είναι ταγμένοι να ενημερώνουν ελεύθερα την κοινή γνώμη, με βάση τη συνείδησή τους και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, και δεν επηρεάζονται –ούτε τρομοκρατούνται- από κάθε μορφή βίας, ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός μαστίζεται από τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές.
» Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τα κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς να αποδοκιμάσουν την κάθε μορφής βία εναντίον των δημοσιογράφων και να συστρατευθούν μαζί μας στην υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας, για μια ενημέρωση ελεύθερη, αντικειμενική και πλουραλιστική».
Πηγη:eklogika.gr


No comments:

Post a Comment

wibiya widget