Tuesday, January 15, 2013

82 φοιτητές νεκροί από έκρηξη στο πανεπιστήμιο του Χαλεπιού της Συρίας απο 'αντάρτες"!!


Τουλάχιστον 82 φοιτητές στη Συρία βρήκαν τον θάνατο την Τρίτη από δύο εκρήξεις που συγκλόνισαν το πανεπιστήμιο του Χαλεπίου, την μεγαλύτερη πόλη του βορρά, ανακοίνωσε ο πρεσβευτής της χώρας στον ΟΗΕ.

«Ένας θρασύδειλος τρομοκράτης έβαλε στόχο τους φοιτητές στο Παν/μιο του Χαλεπίου στην εξεταστική τους περίοδο. Από την πράξη αυτή έχασαν τη ζωή τους 82 φοιτητές και άλλοι 162 τραυματίσθηκαν», ενημέρωσε ο πρεσβευτής Μπασάρ Τζαφάαρι το ΣΑ του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια της συζήτησής του για την τρομοκρατία.

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το πανεπιστήμιο ελέγχεται από τον κυβερνητικό στρατό. Το Χαλέπι είναι διαιρεμένο από τον Ιούλιο ανάμεσα σε συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες και άλλες που ελέγχονται από τις δυνάμεις του καθεστώτος.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η αιτία της έκρηξης δεν έχει προσδιοριστεί. Αντικαθεστωτικοί υποστηρίζουν πως επρόκειτο για αεροπορικό βομβαρδισμό, ενώ μια στρατιωτική πηγή διαβεβαιώνει πως επρόκειτο για πύραυλο εδάφους-αέρος που εκτοξεύθηκε από τους αντάρτες, αστόχησε και έπεσε στο πανεπιστήμιο. Άλλες πηγές κάνουν λόγο για παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Από το Παρατηρητήριο έγινε εξάλλου γνωστό πως τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε άλλες συγκρούσεις στη Συρία, από τους οποίους 10 στη Χούλα (κέντρο), που είναι στόχος επίθεσης βαρέος πυροβολικού του συριακού στρατού.

Πέντε γυναίκες είναι μεταξύ των θυμάτων στη Χούλα, στην επαρχία της Χομς. Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, δήλωσε πως η πόλη αυτή, όπου στις 25 Μαΐου 2012 είχαν σκοτωθεί 108 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, είναι σήμερα "θέατρο βομβαρδισμών και καθημερινών επιθέσεων".

Από την πλευρά του, το Γενικό Συμβούλιο της Συριακής Επανάστασης, μια οργάνωση ακτιβιστών επί του πεδίου, έκανε λόγο για «δεκάδες τραυματίες».

Στην ίδια τη Χομς, οι συνοικίες Τζομπάρ και Σουλτανιγέ (νοτιοδυτικές) έγιναν στόχοι αεροπορικών επιδρομών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Νοτίως της Δαμασκού, «η πόλη Αλ Μλέιχα έγινε στόχος αεροπορικού πλήγματος από τις δυνάμεις του καθεστώτος και δέχθηκε επίσης πυρά ρουκετών, ενώ μάχες έφερναν αντιμέτωπους αντάρτες και στρατιώτες κοντά στην έδρα της Πολεμικής Αεροπορίας στην πόλη», πρόσθεσε η οργάνωση. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget