Αιτία ρύθμιση που πέρασε με την οποία δίνονται μπόνους για την εξέλιξή τους σε καθηγητές πανεπιστημίου που έχουν διδακτορικό.
Την ώρα που έβγαιναν από την αίθουσα της Ολομέλειας οι δυο κυρίες, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με οργισμένο ύφος είπε στην κυρία Ρεπούση ότι η ρύθμιση είναι απαράδεκτη και ότι θα πρέπει να ντρέπεται. «Λυπάμαι για τη συμπεριφορά σας, αυτό δεν είναι ακαδημαϊκό ύφος» απάντησε η κυρία Ρεπούση.
Σε έξαλλη κατάσταση η κυρία Φωτίου παρουσία πολλών βουλευτών που έμειναν με ανοιχτό το στόμα της απάντησε: «Δεν θα κάνεις παρατηρήσεις σε μένα, είσαι αγράμματη. Πήγαινε πρώτα να γίνεις καθηγήτρια και μετά έλα να μου μιλήσεις».
Την επίθεση δεν άφησε αναπάντητη η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ η οποία της είπε «λυπάμαι για το ήθος σου. Τέτοια συμπεριφορά δεν έχει καμιά σχέση με το ακαδημαϊκό ήθος. Προφανώς ενοχλήθηκες γιατί εγώ έχω διδακτορικό και εσύ δεν έχεις, για αυτό είσαι κατά της ρύθμισης γιατί δεν θες να προχωρήσουν οι αξιότεροι».
Οι βουλευτές κοιτούσαν έκπληκτοι τις δυο κυρίες, που είναι και οι δυο καθηγήτριες πανεπιστημίου, να μαλώνουν και με την ίδια έκπληξη είδαν την κυρία Φωτίου να αποχωρεί από τη Βουλή φωνάζοντας «είσαι αγράμματη, είσαι αγράμματη».
 Πηγή: