Friday, January 18, 2013

Συνεχίζεται η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - Βενιζέλου για τα αμυντικά σχέδια


Πέτρος Κατσάκος
Αφού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχει στρατιωτικά έγγραφα στο αρχείο του

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά ο υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετά την αποκάλυψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ότι εξακολουθεί να διατηρεί στο προσωπικό του αρχείο αντίγραφα άκρως απόρρητων εγγράφων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Δρίτσας στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «αναμένει την άμεση και αυτεπάγγελτη παρέμβαση των Αρχών, που είναι αρμόδιες για την προστασία του στρατιωτικού απορρήτου, την παραβίαση του οποίου ο κ. Βενιζέλος θεώρησε σήμερα πρόσφορη για περίεργο χιούμορ».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέτει θέμα νομιμότητας όσον αφορά την  διατήρηση των εγγράφων «στο προσωπικό αρχείο απελθόντων Υπουργών Εθνικής Άμυνας» και αναφέρεται στους κινδύνους «που ενδέχεται να προέλθουν από την διατήρηση εθνικά ευαίσθητων πληροφοριών σε ιδιωτικά αρχεία». 

Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα  «η ιδιοκτησιακή αντίληψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο ευαίσθητο ζήτημα των άκρως απόρρητων στρατιωτικών πληροφοριών επιβεβαιώνει την ακαταλληλότητα των κυβερνητικών πρακτικών του δικομματισμού και γεννά ανησυχία, γιατί αναδεικνύει καθ΄έξιν συμπεριφορά και νοοτροπία που θεωρεί το κράτος ως λάφυρο».

Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ με την εξής ανακοίνωση: 
 
«Είναι πραγματικά για λύπηση η σοβαροφανής αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή αποστροφή της ομιλίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που απαντώντας στον οχετό των άθλιων συκοφαντιών που εκτοξεύονταν από το ΣΥΡΙΖΑ επί μήνες για τη «λίστα Λαγκάρντ», είπε ότι και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης λαμβάνει άτυπα αντίγραφα εγγράφων της αρμοδιότητάς του που τα διατηρεί στο προσωπικό του αρχείο για να οργανώσει πραξικόπημα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ!
 
Ο αρμόδιος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί το χιούμορ αυτό περίεργο, προφανώς διότι η θεσμική αυστηρότητα του ΣΥΡΙΖΑ και η προσήλωσή του στη νομιμότητα δεν του επιτρέπει να έχει κανενός είδους χιούμορ ως κόμμα. Χρειάζεται άλλωστε απόλυτη σοβαρότητα για να οργανώσεις μια τέτοια επαγγελματική σκευωρία για την υπόθεση της λίστας.
 
Ως προς το πώς λειτουργεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν χρειάζεται πάντως να ανησυχούν. Η διακίνηση της αλληλογραφίας των Γενικών Επιτελείων και Γενικών Διευθύνσεων με την πολιτική ηγεσία διεξάγεται σύμφωνα με πολύ σαφείς κανόνες.
 
Αν διάβαζαν άλλωστε την απάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον κ. Τσίπρα χθες στη Βουλή θα έβλεπαν σε τι είδους άτυπα αντίγραφα αναφερόταν ο κ. Βενιζέλος.
 
Ίσως χρειάζεται να ξεκουραστούν λίγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν συνεχίσουν στον καμβά των επιθέσεων τους κατά του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του. Δεν τους βγαίνει».

No comments:

Post a Comment

wibiya widget