Saturday, January 26, 2013

Γιώργος Παπανδρέου: Μετά το Harvard, καθηγητής στο Columbia







Μετά το Πανεπιστήμιο του Harvard, όπου έδωσε διαλέξεις με αμφίβολη επιτυχία, ο πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζεται να διδάξει και στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη.
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα δώσει διαλέξεις για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα για το εαρινό εξάμηνο του 2013.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων (SIPA), ο πρώην πρωθυπουργός "θα επικεντρωθεί στις ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές κρίσεις των τελευταίων ετών".
 Ενδιαφέρον έχει και η τοποθέτηση του κοσμήτορα Robert Lieberman ο οποίος παρουσιάζοντας τον κ. Παπανδρέου στους φοιτητές, χαρακτηρίζει τη χώρα μας ως "ένα ζωντανό εργαστήριο για μερικές από τις βασικές προκλήσεις των παγκόσμιων δημόσιων πολιτικών της εποχής μας".
Αναμένονται οι αντιδράσεις και τα σχόλια των φοιτητών του Columbia.
Το αντικείμενο των διαλέξεων που είχε δώσει ο Γ.Α. Παπανδρέου στο Harvard ήταν:
- Η κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οι επιπτώσεις της κρίσης, διεθνώς, οι συστημικές αδυναμίες της ευρωζώνης και οι θεσμικές ελλείψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Σκέψεις και προτάσεις για τη θωράκιση της ευρωζώνης, τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την εμβάθυνση της δημοκρατίας και τη θέσπιση κανόνων για τη ρύθμιση και τον έλεγχο των αγορών.
- Η Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά και η συμβολή της στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, καθώς και οι εξελίξεις από την Αραβική Άνοιξη.
Και η "περιοδεία" του συνεχίζεται.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget