Wednesday, January 30, 2013

Στη Δικαιοσύνη δύο άτομα για τον εμπρησμό στη Marfin


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ .Τελευταία ενημέρωση: 
Ενώπιον του ανακριτή καλούνται να απολογηθούν την Παρασκευή δύο άτομα που κατηγορούνται για τον εμπρησμό στην τράπεζα επί της Σταδίου το Μάιο του 2010 που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι, ανάμεσά τους μία έγκυος.

(φωτό αρχείου)(φωτό αρχείου) 
Οι αρχές οδηγήθηκαν στα συγκεκριμένα δύο άτομα μετά από πολύμηνη έρευνα υλικού από φωτογραφίες και βίντεο που είχαν ληφθεί τη στιγμή του περιστατικού, όσο και από την αξιολόγηση καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων, που έδωσαν πληροφορίες για τους δράστες και τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Σε βάρος των δύο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για βαριές κακουργηματικές πράξεις, όπως ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και έκρηξη.
 
Η τράπεζα της οδού Σταδίου είχε δεχθεί επίθεση από ομάδα ατόμων που, αφού έσπασαν την τζαμαρία, πέταξαν εντός των γραφείων εύφλεκτο υλικό και έβαλαν φωτιά, στο περιθώριο συλλαλητηρίου κατά του Μνημονίου.
 
(Πηγή:ΑΠΕ)

Την καταδίκη των δραστών ζητά η οικογένεια της εγκύου-θύματος

Την καταδίκη των δραστών του εμπρησμού στη Marfin, αλλά και των υπεύθυνων της τράπεζας για παραλείψεις τους, που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα, ζητά με δήλωσή της η οικογένεια της εγκύου η οποία με άλλους δύο συναδέλφους της βρήκαν φρικτό θάνατο από τη φωτιά.
Η οικογένεια της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
"Ακριβώς χίλιες ημέρες μετά τον εμπρησμό της Marfin, που επέφερε το χαμό της Αγγελικής και του κυοφορούμενου παιδιού μας, της Παρασκευής και του Νώντα, η οικογένειά μας παρακολουθεί υπομονετικά τις εξελίξεις στο θέμα της απόδοσης ευθυνών και απονομής δικαιοσύνης για τα γεγονότα της 5ης Μαΐου. Προσδοκούμε τη λυτρωτική για εμάς και τη μνήμη των ανθρώπων μας καταδίκη, τόσο των εμπρηστών, φυσικών αυτουργών, όσο και των υπευθύνων της εργοδότριας τράπεζας Μarfin, που με τις εγκληματικές παραλείψεις τους εξανάγκασαν τους εργαζόμενους να υποστούν αυτό το μαρτυρικό θάνατο.
Οικογένεια Αγγελικής Παπαθανασοπούλου"

No comments:

Post a Comment

wibiya widget