Sunday, January 13, 2013

9 Σφαίρες στα Γραφεία της Ν.Δ. και 1 για τον πρωθυπουργό!!

Εννέα κάλυκες από καλάσνικοφ εντόπισε η αντιτρομοκρατική που συμμετέχει στις έρευνες - ενω η ΕΡΤ μετέδωσε πριν λιγο εικόνες απο το γραφείο του Πρωθυπουργού όπου μια σφαιρα τρύπησε το διπλό τζαμι ασφαλείας και χτύπησε τον απέναντι τοίχο..

Αγνωστοι πυροβόλησαν τα γραφεία της ΝΔ


Η Ενοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού σημειώθηκε λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας.(14-1-13)
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δυο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πλησίασαν το κτίριο και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες άλλες πληροφορίες οι δράστες ήταν τρεις και επέβαιναν σε αυτοκίνητο.Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.Το σημείο έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς που προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών ενώ στις έρευνες συμμετέχει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Μέχρι στιγμης έχουν περισυλλεγεί εννέα κάλυκες. Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει μπει ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που εντοπίστηκε καμμένο στην οδό Φλέμινγκ 42, στο Παλαιό Φάληρο. Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί στην επίθεση γι' αυτό θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω εξακρίβωση. 

Αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο

Όπως είπε στο Βήμα 99,5 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, οι δύο άγνωστοι πυροβόλησαν εννέα φορές με καλάσνικοφ. Οι δράστες στόχευσαν και προς το δεύτερο όροφο, όπου βρίσκεται και το γραφείο του προεδρου, Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα, ο κ. Κεδίκογλου μιλώντας λίγο αργότερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είπε ότι βρέθηκε μια σφαίρα στο γραφείο του Πρωθυπουργού.Την πλήρη διερεύνηση όλων αυτών «των άθλιων γεγονότων» ζητεί ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ Δ. Καρύδης, τονίζοντας ότι στα θέματα της Δημοκρατίας πρέπει να υπάρχει απόλυτη συμφωνία από όλους.
«Είναι γεγονός ότι ξετυλίγοντας αυτό το κουβάρι των επιθέσεων, από την αρχή και δεν αναφέρομαι στο σημερινό περιστατικό, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ.Καρύδης τόνισε ότι σε τέτοια γεγονότα δε χωρούν μισόλογα και αστερίσκοι.
Την απερίφραστη καταδίκη της ΔΗΜΑΡ για το περιστατικό αυτό εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος. «Πρόκειται για ακραία τρομοκρατική ενέργεια. Ευτυχώς που δεν είχαμε θύματα. Ας ευχηθούμε αυτό το συμβάν να είναι το τελευταίο» τόνισε, εκφράζοντας το φόβο  ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις αυτές θα υπάρξουν θύματα.
«Εμείς χωρίς μισόλογα ανοίγουμε μέτωπο με τη βία, όποιο περίμβλημα και αν την περιβάλλει. Η βία είναι φασισμός. Θα πρέπει όλος ο πολιτικός κόσμος να υψώσει τείχος απέναντι στη βία. Σε αυτή τη φάση δεν χωρούν μισόλογα, αστερίσκοι και συμψηφισμοί»πρόσθεσε.
Τόνισε επίσης ότι «η βλακεία είναι ανίκητη» εάν κάποιοι πιστεύουν ότι «ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης κάθονται και σχεδιάζουν τέτοια πράγματα». 
Για επικίνδυνη κλιμάκωση των επιθέσεων αυτών έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  Π. Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες είναι απόλυτα καταδικαστέες».
«Αυτές οι ενέργειες σπέρνουν το φόβο και τον τρόμο και αποπροσανατολίζουν από τα προβλήματα της εποχής μας. Εύχομαι οι ενέργειες αυτές να μην αξιοποιούνται με στρατηγική που υπονομεύει τη Δημοκρατία».Ο κ.Σκουρλέτης τόνισε ότι πρόκειται για στοχοποίηση της ίδιας της Δημοκρατίας και στρέφοντας τα βέλη του κατά της ΝΔ είπε: «Ελπίζω σήμερα να μην πει ότι η αντιπολίτευση επιδίδεται σε επιθέσεις με καλάσνικοφ εναντίον μας».

Επιτιθέμενος κατά της ΝΔ πρόσθεσε, επίσης, τόνισε ότι δρα σαν ακροδεξιά που συναγωνίζεται τη Χρυσή Αυγή.«Η υπόθεση έχει ένα άρωμα περίεργο που πρέπει να ψάξουμε. Είναι ένα σχέδιο που έχει πολλές πλευρές. Θα πρέπει να δούμε εάν υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ αυτών που οργανώνουν τις επιθέσεις και πολιτικών κέντρων που δημιουργούν κλίμα εμφυλίου».

1 comment:

  1. Φοβάμαι πως θα κάψουν και τη Βουλή μεχρι να μη γινει κανένας έλεγχος και να διαγραφεί η Λίστα με τις ληστείες τους... Ελπίζω να μη τα καταφέρουν πρίν φέρουν τα κλεμμένα στην πατρίδα μας..

    ReplyDelete

wibiya widget