Monday, January 28, 2013

Η αλήθεια ζεματάει...(τον Καμμένο)


Τα «μαζεύει» ο Καμμένος για Αντρίκο – Τα πρακτικά τη δίκης

Ο Αντρίκος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να φθάσει μέχρι τέλους την υπόθεση της αγωγής του κατά του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως, άλλωστε, δήλωσε μετά τη δίκη, όταν ο Πάνος Καμμένος αρνήθηκε στο δικαστήριο ότι έθιξε την προσωπικότητα, την υπόληψη και την τιμή του γιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και της οικογένειάς του. Τότε, ο Αντρίκος Παπανδρέου είπε ότι για όλα θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη και το εννούσε.

Προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη ο κ. Παπανδρέου είχε καταγράψει όλες τις αναφορές του κ. Καμμένου στο πρόσωπό του αλλά και στην οικογένειά του, αλλά στην ακροαματική διαδικασία ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε πολλά και ενδιαφέροντα, ενδεικτικά (μαζί με όσα είπε από το βήμα της Βουλής, σε συνεντεύξεις του και αναρτήσεις στο twitter) του τρόπου με τον οποίο καταφέρθηκε κατά του Α. Παπανδρέου. Οι συγκρίσεις όσων έλεγε ο κ. Καμμένος πριν τη δίκη με όσα είπε κατά τη δάρκειά της, είναι άκρως αποκαλυπτικά του τρόπου με τον οποίο διεξάγεται ο δημόσιος διάλογος. Με συκοφαντίες, ψεύδη, αναπόδεικτες κατηγορίες και καφενειακού τύπου επιχειρήματα. 


Αυτός ο τρόπος της πολιτικής αντιπαράθεσης οδηγεί την πολιτική και τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια και θα πρέπει να εκλείψει. Και την πρωτοβουλία πρέπει να αναλάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Δεν αξίζει η χώρα αυτό το χαμηλό επίπεδο στο οποίο διεξάγεται ο πολιτικός διάλογος, ειδικά στη σημερινή Βουλή.

Μεγάλη ευθύνη γι αυτό έχουν και οι πολίτες που δέχονται αυτού του είδους την αντιπαράθεση και επιβραβεύουν με την ψήφο τους εκείνους που διαρπέπουν σε αυτό. 

Αν τα κόμματα και οι πολίτες αδιαφορήσουν, πρέ πει το βάρο να το αναλάβει η Δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να είναι αμείλικτη στην αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων, για να απαλλαγεί ο τόπος από όσους τον οδηγούν στην καταστροφή, Γιατί το σημερινό επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης εκεί οδηγεί.

Κι αυτό φαίνεται καθαρά από τη σύγκριση των όσων έλεγε ο κ. Καμμένος κατά του κ. Παπανδρέου πριν τη Δίκη και κατά τη διάρκειά της. Ας τα δούμε:

***

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΚΗ(η αλήθεια καίει τους συκοφάντες)

Μερικά μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα για το τι έχει πει ο Π. Καμμένος 

ενάντια στο Α.Α. Παπανδρέου

1. Στις 18/5/2011 ο Π. Καμμένος στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του Extra3 αποκαλεί τον Γ. Παπανδρέου «έμμισθο broker διεθνών τοκογλύφων». 

Στις 19/5/2011 επαναλαμβάνει τον χαρακτηρισμό στον Real FM και στο Ν. Χατζηνικολάου, χρησιμοποιεί φράσεις όπως «πήρανε χρήματα» και εμπλέκει για πρώτη φορά τον Αντρίκο Παπανδρέου σε μία ιστορία πώλησης CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οποία, σύμφωνα με τον Καμμένο εμπλέκονται «πρόσωπα που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού, και αν όχι του Πρωθυπουργού, που μαζί με τον αδερφό του Πρωθυπουργού συμμετέχουν σε κοινές μη κυβερνητικές οργανώσεις…». Και ολοκληρώνει λέγοντας ότι «όταν κάποιοι τζογαδόροι κονομάνε 25 δισ. [και εν δυνάμει 60 δισ. σύμφωνα με τον κ.Καμμένο]και επιτρέπεται η πώληση των ασφαλίστρων κινδύνου… είναι θέμα πάρα πολύ σοβαρό και ειδικά όταν αυτοί που αγοράζουν έχουν σχέσεις με το περιβάλλον του ίδιου του Πρωθυπουργού» 


• Ποια είναι η βασική αθλιότητα που διακινεί από το Μάιο του 2011 ο Καμμένος: ότι ο Ανδρίκος Παπανδρέου σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα και τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, που είχε εσωτερική πληροφόρηση ως Πρωθυπουργός της χώρας, προέβηκαν μέσω της πώλησης ασφαλίστρων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε παράνομα και ανήθικα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας (μέσω των εταιριών IJ Partners και Unigestion) με σκοπό να αποκομίσουν προσωπικό όφελος – κοινώς, να τα κονομήσουν. 

2. Στις 11/9/2011 ο Π. Καμμένος σε συνέντευξή του στο ρ/σ Ράδιο 9 και απαντώντας στην παρατήρηση δημοσιογράφου «Πάνο, έχεις καταγγείλει την οικογένεια Παπανδρέου, δεν έχει ανοίξει όμως μύτη, ούτε και το ίδιο σου το κόμμα δεν βγαίνει να σε υπερασπιστεί», λέει: «…Εδώ έχουμε μία συμμορία, μια συμμορία οικογενειακή, η οποία λειτουργεί με τους νόμους της κόζα νόστρα, με μία ομερτά των μέσων μαζικής ενημέρωσης και με συνεργούς παντού…» Βλ. για παράδειγμα εδώ: http://citypress-gr.blogspot.com/2011/09/cosa-nostra.html

3. Στις 19/9/2011 σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, ο Καμμένος δηλώνει: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία το παραδέχτηκε ο κ. Παπανδρέου ότι ο αδερφός του δουλεύσει σε εταιρία που αγοράζει και πουλάει και προτείνει CDS υπέρ της πτώχευσης της χώρας. Την εταιρία UNIGESTION…»

Εδώ: http://www.dimokratiki.gr/article.asp?articleID=12369&catID=21&pubID=1

4. Στις 27/9/2011, στην εκπομπή «Πολιτικό Στριπτίζ» του Studio 7 επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά την αθλιότητα, λέγοντας: «Έχω την βεβαιότητα που πουλήθηκαν αυτά τα CDS του Τ.Τ…. Σε μία εκ των εταιριών ψάχνω και βρίσκω ότι δουλεύει εκεί ο Αντρίκος Παπανδρέου…» και συμπληρώνει «είναι ξεκάθαρο ότι είναι προδότες, γιατί είναι ξεκάθαρο για τον κ. Παπανδρέου ο οποίος έβαλε τον κ. Σόρος στη Βουλή των Ελλήνων…οι δε εταιρίες του Σόρος είναι στις εταιρίες του Αντρίκου Παπανδρέου…» Βλ. για παράδειγμα εδώ: http://www.evdomi.gr/pub/starcms/repository/static/articles/ar_61958_1.asp


5. Στις 14/7/2012, ο Καμμένος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter «Την κλείνει ο Αντρίκος την offshore… Δεν θα γλιτώσετε λαμόγια. Διαδώστε το παντού.»

Βλ. εδώ: http://www.fimes.gr/2012/07/kammenos-antrikos-papandreou/

6. Στις 25/9/2012, ενόψει της δίκης της πρώτης αγωγής του Αντρίκου Παπανδρέου κατά του Π. Καμμένου, ο τελευταίος γράφει στο Facebook κείμενο ζητώντας συμπαράσταση στα δικαστήρια όπου «όπου ο Αντρίκος Παπανδρέου ζητά 1 εκατ. Ευρώ έναντι της σιωπής μου για τη ληστεία των 26 δισ. από την υπόθεση των CDS του Τ.Τ.» και συμπληρώνει: «Αν δεν έλθει ακόμη μία φορά θα Κάνουμε τη δίκη κάτω από το σπίτι του…»


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝEWS NOW 2013-01-28 22:18:39

No comments:

Post a Comment

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget