Friday, January 25, 2013

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ: Ο Μάρεϊ "καθάρισε" τον Φέντερερ


Ο Άντι Μάρεϊ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν με τον Ρότζερ Φέντερερ και με 3-2 πέρασε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Τζόκοβιτς. Οι άσοι ήταν το δυνατό σημείο του Σκωτσέζου.
Για άλλο έναν αγώνα, σε άλλο ένα τουρνουά, ο Άντι Μάρεϊ πιστοποίησε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και απέδειξε πως δικαίως συγκαταλέγεται στους κορυφαίους τενίστες αυτή τη στιγμή στον κόσμο.
Ο Σκωτσέζος τενίστας απέκλεισε τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος προσπάθησε να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του, όμως δεν τα κατάφερε...

Ο 26χρονος Βρετανός κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 4-6 γκέιμς μέσα σε 45 λεπτά, ενώ ο έμπειρος Ελβετός απάντηση έστω κι αν δυσκολεύτηκα (7-6 γκέιμς), έστω κι αν χρειάστηκαν κάτι λιγότερο από μια ώρα (58').
Το τρίτο σετ ήταν μια τυπική διαδικασία για τον Άντι Μάρεϊ, ο οποίος είχε εξαιρετικό σερβίς και ο Ρότζερ Φέντερερ έμοιαζε ανίκανος να αντιδράσει και να αντισταθεί. Και ενώ στο τέταρτο σετ ο Ελβετός έμοιαζε καμένο χαρτί, αφού έχανε 6-5 και το σερβίς ήταν του Μάρεϊ, τελικά κατάφερε να... αναστηθεί.
Ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά απέφυγε τον αποκλεισμό και μετά από 67 λεπτά, πήρε το σετ ισοφαρίζοντας σε 2-2. Όλα πλέον θα κρίνονταν στο 5ο σετ...
Μετά από τόσες ώρες αγώνα και αρκετή αγωνία, έμενε να δούμε αν θα επικρατούσε η εμπειρία ή τα νιάτα και η φρεσκάδα. Νικητής αναδείχθηκε τελικά ο Άντι Μάρεϊ, αφού στο πέμπτο και καθοριστικό σετ έδειξε τις άγριες διαθέσεις του και με 6-2 γκέιμς σε μόλις 30 λεπτά, πήρε τη νίκη και κατά συνέπεια την πρόκριση στον τελικό.
Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος είχε χάσει από τον Μάρεϊ στο Αμερικανικό Όπεν, πριν λίγο καιρό.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget