Wednesday, November 6, 2013

24ωρη απεργία -Η βροχή ματαιώνει συλλαλητήρια ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ .Και χάος απο τη βροχή στην Αττική

Υπό βροχή τα απεργιακά συλλαλητήρια ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

Αθήνα
Υπό βροχή ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια προς τη Βουλή, ενώ ματαιώθηκε η πορεία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ από το Πεδίον του Άρεως στο Σύνταγμα, καθώς η συμμετοχή του κόσμου ήταν μικρή.

Περί τα 5.000 άτομα, σχολικοί φύλακες, απολυμένες καθαρίστριες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή.
Αθήνα


Υπό βροχή πραγματοποιείται το απεργιακό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την ίδια ώρα η πορεία του ΠΑΜΕ κατέληξε στη Βουλή.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια και το Σύνταγμα. Κλειστή η οδός Πατησίων, στο ύψος του Μουσείου. Στη Βουλή κατευθύνεται πορεία μαθητών, ενώ έχει ξεκινήσει και η πορεία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ από το Πεδίον του Άρεως.

Αποκλεισμένη από κλούβες της αστυνομίας η Βασ.Σοφίας στο ύψος της Βουλής, ενώ για «λόγους ασφαλείας» κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα από τις 09:30.

Λόγω πτώσης δέντρων, εξαιτίας της κακοκαιρίας, οι συρμοί του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) πραγματοποιούν δρομολόγια μόνο μεταξύ Πειραιά - Ν.Ιωνία και Ειρήνη - Κηφισιά.

Ακόμη, διεκόπη η κυκλοφορία των τρόλεϊ στην λεωφόρο Υμηττού, μετά από πτώση δέντρου στα καλώδια ηλεκτροδότησης των οχημάτων. Από την πτώση του δέντρου, κατέρρευσε υπόστεγο, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ατόμου.

Στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της απεργίας, έχουν προγραμματισθεί τρεις συγκεντρώσεις: Η μία έξω από το κτίριο του ΕΚΘ, με διοργανωτές το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και την Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), η δεύτερη στο άγαλμα του Βενιζέλου, με διοργανωτή το ΠΑΜΕ και η τρίτηστην Καμάρα από ανεξάρτητα σωματεία και συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους και άλλους φορείς. Λόγω της 24ωρης απεργίας κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Απεργιακά συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ), οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι δικαστικοί υπάλληλοι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 00:01, μετά τα μεσάνυχτα, έως τις 00:00 πριν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν επίσης η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών & Αρχιεργατών ΟΛΠ.

Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιούνται και οι μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς, ενώ προβλήματα θα υπάρχουν και στις πτήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, τα συνδικάτα διεκδικούν:
  • Την επαναφορά του εργατικού δικαίου.
  • Την επανάκτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Να καταργηθούν τα «χαράτσια» και να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός κατοικίας.
  • Τη μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους.
  • Δέσμη μέτρων ανακούφισης των ανέργων, μέτρα κατά της ανεργίας και δημοκρατικά δικαιώματα για τους εργαζομένους.
  • Να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων φορέων και επιχειρήσεων.
In.gr


- Προβλήματα έφερε η συνεχής βροχή στην Αττική
- Πάνω σε διερχόμενο ταξί έπεσε το στέγαστρο στη λεωφόρο Υμηττού στο Παγκράτι
- Τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός, μεταφέρθηκε στο ΝΙΜΙΤΣ με προσωρινή αμνησία
- Διακοπές ρεύματος σε Νίκαια και Πειραιά
- Κλειστός ο σταθμός του ΗΣΑΠ από το σταθμό Ειρήνη ως το Ηράκλειο λόγω πτώσης δέντρου
- 40 κλήσεις για κοπές δέντρων στην Πυροσβεστική
- Από Πέμπτη φτιάχνει ο καιρός



Ο οδηγός του ταξί είχε...άγιο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NEWSIT
Υπό βροχή τα απεργιακά συλλαλητήρια ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget