Sunday, November 10, 2013

Διαξιφισμοί Βενιζέλου-Τσίπρα λίγο πριν από την ψηφοφορία. Αιχμηρές δευτερολογίες



Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καταστροφή της χώρας, επανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος 

 (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

























Αθήνα
Απαντώντας στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν από την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε στη δευτερολογία του τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι βρίσκεται σε «απόγνωση και αδιέξοδο» για το ενδεχόμενο «η κυβέρνηση να μην αποδεχθεί νέα δημοσιονομικά μέτρα και περικοπές».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καταστροφή της χώρας» επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος.
Υποστήριξε ότι όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν νόημα, καθώς η ομιλία του συνοψίζεται στη φράση «η πρόταση μομφής θα απορριφθεί και η κυβέρνηση θα πέσει».
Ειρωνεύτηκε μάλιστα τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα την ώρα της ψηφοφορίας, λέγοντας ότι «όταν άρχισε να μιλάει ο κ. Τσίπρας δεν υπήρχε ούτε κοινό ούτε ομιλία».
Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε δε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι πρώτα προσεταιρίστηκε τα στελέχη Τσοχατζόπουλου και μετά τις «αμαρτωλές συμβάσεις» για τα υποβρύχια, επιδιδόμενο σε «φλερτ με την κ. Κατσέλη» που είχε συναρμοδιότητα για το θέμα. Κατηγόρησε, τέλος, το ΣΥΡΙΖΑ ότι καταψήφισε το νόμο για το Σκαραμαγκά ενώ δήλωσε «παρών» στο παρόμοιο νομοσχέδιο για την Ελευσίνα.

Κλείνοντας, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «μονομαχία ήθους» με τον κ. Τσίπρα, σχόλιο στο οποίο δεν παρέλειψε να απαντήσει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στη δική του δευτερολογία.

«Πήγα στο Τέξας για να μάθω πως μονομαχούν στο Ελ Πάσο. Στη μονομαχία θα είμαι παρών, λοιπόν» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολούθως το λόγο έλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, ο οποίος επιτέθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Δεν ακούσαμε τίποτα από εσάς. Που αποτύχαμε; Επενδύετε στην καταστροφή. Λέτε θα μείνουμε στο ευρώ, αλλά θα σκίσουμε το μνημόνιο, ότι θα σκίσει ο λαός το μνημόνιο. Που τα λέτε αυτά; Θα έρθουν επενδυτές όταν τα λέτε αυτά; Λέτε για τη φοροδιαφυγή. Ψηφίσαμε νόμους για τις off shore, αντιμετωπίζουμε το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Εσείς τα ψηφίσατε; Αλλα δεν μας είπατε την πρότασή σας. Το αν αποτυγχάνουμε το κρίνουν και οι αγορές. Αλλά η πρόταση μομφής είναι μια ένδειξη αμηχανίας σας. Την καταθέσατε γιατί είδατε τις αντιδράσεις μέσα στο κόμμα σας μετά από τα όσα είπατε στο Τέξας».

Στον υπουργό Οικονομικών απάντησε ο Αλ.Τσίπρας: «Το αν το επιτυγχάνετε ή όχι κρίνεται από το αποτέλεσμα» είπε και τόνισε ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να βάλει χέρι «εκεί που υπάρχει μαύρο χρήμα, φοροδιαφυγή, φοροαποφυγή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε, λέγοντας: «Αν δεν έχετε αποτύχει, τότε τι γύρευαν 70 βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στο γραφείο σας για τον ενιαίο φόρο ακινήτων; Είναι σε αμηχανία ή σύγχυση; Μιλάτε για δική μας αμηχανία. Έπρεπε να έχει επίγνωση τι έχει συμβεί στην ελληνική κοινωνία με την πολιτική σας. Μιλάτε σαν την Μαρία Αντουανέτα».
Newsroom ΔΟΛ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget