Tuesday, November 12, 2013

Ποιος ακούει ποιον; Άρθρο του Θεόδωρου Πάγκαλου

 
Είχα την ευκαιρία να εκδηλώσω την απορία μου για το μένος της δημοσιογραφικής και πνευματικής μας ηγεσίας εναντίον της «κακιάς Αμερικής» που παρακολουθούσε τα τηλέφωνα της αθώας φίλης μας Ανγκελας Μέρκελ. Θεώρησα την αντίδραση αυτή, που είχε υιοθετηθεί από όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης, καταπληκτικό δείγμα της ανισορροπίας που διέπει τον δημόσιο διάλογο στην ταλαιπωρούμενη χώρα μας.
Δεν ήταν δυνατόν να οφείλεται σε ρατσισμό ή, για να το πούμε ευγενικότερα, σε λαϊκίστικες εθνοκεντρικές τάσεις. Οι Αμερικανοί δεν είναι ούτε Εβραίοι ούτε Τούρκοι ούτε Σλάβοι ή άλλοι προαιώνιοι εχθροί του ελληνισμού και της ορθοδοξίας. Οι τελευταίοι που κατέκτησαν και κατέστρεψαν τη χώρα μας και αιματοκύλησαν τον ελληνικό λαό ήταν βεβαίως οι Γερμανοί. Οι Αμερικανοί ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τη νέα Ελλάδα μετά την Επανάσταση του 1821. Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και η Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αφού είχαν εμπνεύσει σε μεγάλο βαθμό τη Γαλλική Επανάσταση, φώτισαν τον Ρήγα και τον Κοραή και ήταν η βάση των πρώτων επαναστατικών κειμένων ήδη στην Εθνοσυνέλευση του Αστρους. Οι Αμερικανοί πολέμησαν μαζί μας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και προσέφεραν μεγάλη βοήθεια για να διασωθούν από τη σφαγή οι συμπατριώτες μας στη Σμύρνη και σε άλλα σημεία της μικρασιατικής ακτής με τα πολεμικά τους πλοία. Στον Β’ Παγκόσμιο οι Αμερικανοί μαζί με τους Σοβιετικούς ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας που έγειρε τη ζυγαριά υπέρ των Δημοκρατιών και οδήγησε στη συντριβή του ναζισμού και του φασισμού. Αμέσως μετά το τέλος του πολέμου οι Αμερικανοί μάς έσωσαν από την πείνα και τις αρρώστιες και κυρίως μας έσωσαν από την κομμουνιστική επανάσταση που θα μας οδηγούσε σήμερα σε κάποιου είδους αλβανική ή βουλγαρική κατάσταση.

Αλλά και πρόσφατα ο πρόεδρος Ομπάμα και η κυβέρνησή του πήρε επανειλημμένα θέση υπέρ της ανάγκης να στηριχθεί η ελληνική οικονομία και να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Δεν είμαι εγώ βέβαια αυτός που θα θυμίσω στους αντιμνημονιακούς διανοούμενους και δημοσιογράφους ποια ήταν η στάση της κυρίας Μέρκελ, της γερμανικής κυβέρνησης και του γερμανικού Τύπου την ίδια περίοδο.
Βασάνισα πολύ το μυαλό μου για να βρω τα αίτια της αντιαμερικανικής θύελλας που είχε εξαπολύσει η κυρίαρχη διανόηση γύρω από το θέμα της παρακολούθησης των τηλεφώνων. Στη χώρα μας η διανόηση αυτή αποτελείται κατά κύριο λόγο από όχι εντελώς μετανοημένους κομμουνιστές και από πάσης φύσεως μαρξιστές που ονειρεύονται ακόμα σήμερα το μεγάλο βράδυ της επανάστασης που θα τους δώσει την ευκαιρία να επιβάλουν την τυραννία τους. Το θέμα λύνεται μόνο με «μαρξιστική» ανάλυση. Η Αμερική είναι ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου. Αυτοί έχουν τα περισσότερα παγκοσμιοποιημένα μονοπώλια, αυτοί διαθέτουν μια αναμφισβήτητη πρωτοπορία πολλών δεκαετιών στη σύγχρονη τεχνολογία. Αυτοί έχουν την πιο ανοικτή, την πιο προοδευτική, την πιο προβληματισμένη κοινωνία και διανόηση στον κόσμο. Αυτοί, είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι το μέλλον όλων μας και όχι βέβαια οι κάθε είδους Λαφαζάνηδες ή Κωνσταντόπουλοι ή Στρατούληδες. Ακόμα και ο ίδιος ο Μέγας Τσίπρας πάει εκεί και εκθέτει τα όνειρά του και τη στρατηγική του για το μέλλον και αυτοί τον ακούν με προσοχή – ίσως κάνοντας και λίγο την πλάκα τους – και δεν του πετάνε γιαούρτια ή άλλα αντικείμενα ακόμη και όταν λέει εγώ πηδάω (I hop) αντί εγώ ελπίζω (I hope). Γιούρια λοιπόν πάνω στους Αμερικάνους.
Αλλά ας φύγουμε τώρα από το αγαπημένο μας χωριό για να δούμε τι πραγματικά γίνεται. Πώς της ήρθε ξαφνικά της Μέρκελ να ανακαλύψει ότι κάποιοι παρακολουθούν τα τηλεφωνά της; Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι όλοι παρακολουθούν τα τηλέφωνα όλων, για να μη μιλήσω για τη δική μας ΕΥΠ και φάω και άλλη μήνυση για εσχάτη προδοσία από στέλεχος του ΠαΣοΚ.
Καλά, δεν ήξερε η Μέρκελ ότι κάθε τόσο ένας έλληνας δημοσιογράφος παρακολουθούσε διάφορα τηλέφωνα και οι κασέτες πωλούνταν σωρηδόν στην Ομόνοια, στο Μοναστηράκι και άλλες τέτοιες περιοχές μαζικής ενημέρωσης;
Δεν ήξερε η κυρία Μέρκελ αυτό που προ δεκαετίας είχε αναλύσει στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία μέσα στο Πεντάγωνο ο σύμβουλος του προέδρου Μπους και περιγράφω στο άρθρο μου στο «Βήμα» της προηγούμενης Κυριακής;
Δεν ήξερε η κυρία Μέρκελ ότι η κυρία Θάτσερ – άλλη σιδηρά κυρία της πολιτικής – είχε απαγορεύσει βιβλίο άγγλου ανώτατου κατασκόπου ο οποίος περιέγραφε λεπτομερώς πώς οι Εγγλέζοι παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα όλων των συμμάχων και φίλων τους;
Δεν ήξερε η κυρία Μέρκελ ότι κάθε πρωί στο γραφείο της υπάρχει η έκθεση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, που κατά τις απόψεις των ειδικών έχουν ξεπεράσει σε ικανότητες όλους τους άλλους και κατατάσσονται μετά τους Αμερικανούς και τους Ρώσους στο παγκόσμιο αυτό παιχνίδι;
Τα τηλέφωνα τη μάραναν ξαφνικά; Νομίζω ότι η απάντηση είναι απλά ότι μια ισχυρή και αλαζονική Γερμανία εγκαθιστά την ηγεμονία της με οικονομικές μεθόδους σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Εχει φτάσει στο σημείο που επιδιώκει πια να κοιτάξει στα μάτια τις ΗΠΑ ως ισότιμος εταίρος. Μια νικήτρια αλλά αδύναμη κυρία Μέρκελ – και γιατί δεν έχει αυτοδύναμη πλειοψηφία και αναγκάζεται να συμμαχήσει με τους Σοσιαλδημοκράτες τους οποίους καταφρονεί και γιατί γενικεύονται οι αντιδράσεις στην πολιτική της στον βαθμό που επιδεινώνονται οι οικονομικές ανισορροπίες σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο – καταφεύγει στη γνωστή, παλιά μέθοδο συσπείρωσης της κοινής γνώμης.
Κολακεύει τον εθνικισμό, το «πατριωτικό φιλότιμο» των Γερμανών και εκεί συναντάει τους δικούς μας λαϊκιστές και πατριδοκάπηλους για να φωνάξουν όλοι μαζί «Αμερικάνοι, ωτακουστές των λαών»
.11 Nov 2013 10:16 am | admin

No comments:

Post a Comment

wibiya widget