Saturday, November 16, 2013

Για ακραίες φωνές μισαλλοδοξίας κάνει λόγο ο ΥΕΘΑ στην διαταγή του για το Πολυτεχνείο


“Σε μια εποχή κρίσης, καλούμεθα όλοι μας, όπως και τότε, να συνθέσουμε τις όποιες διαφορές μπρος στο εθνικό συμφέρον να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι  τα δύσκολα, ανοίγοντας πάλι το δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου της πατρίδας μας”, επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ημερήσια διαταγή του για το Πολυτεχνείο ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όλη η διαταγή του ΥΕΘΑ

“Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό,
 
         Η 17η Νοεμβρίου είναι η επέτειος που συμβολίζει τους διαχρονικούς αγώνες των Ελλήνων για την προάσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας.
 
          Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, μας καλεί να τιμήσουμε την αντίσταση απέναντι σε ένα δικτατορικό καθεστώς που επιβλήθηκε στον τόπο μας, κατέλυσε τις συνταγματικές ελευθερίες του λαού, προσέβαλε την τιμή των Ενόπλων μας Δυνάμεων, και καταρράκωσε το διεθνές κύρος της χώρας.
 
            Οι εξεγερμένοι, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, νέοι Έλληνες, με γενναιότητα, ψυχική δύναμη και σθένος αποφάσισαν να σηκώσουν απάνω τους την τιμή του έθνους. Ο αγώνας τους άνοιξε το δρόμο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στον τόπο μας και την επιστροφή στην κοινότητα δημοκρατικών εθνών.
 
          Η ελληνική πολιτεία αποδίδει σήμερα φόρο τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, στους υπερασπιστές των ιδανικών της Δημοκρατίας, του δικαίου και της ελευθερίας.
 
            Το μήνυμα παραμένει διαχρονικό και επικαιροποιείται μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.
 
Σε μια εποχή κρίσης, καλούμεθα όλοι μας, όπως και τότε, να συνθέσουμε τις όποιες διαφορές μπρος στο εθνικό συμφέρον να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι  τα δύσκολα, ανοίγοντας πάλι το δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου της πατρίδας μας.
 
Καλούμαστε και πάλι να προασπίσουμε τη Δημοκρατία μας από ακραίες και μισαλλόδοξες φωνές που με αφορμή την κρίση επιδιώκουν να γυρίσουν τον τόπο στις πιο σκοτεινές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του.
 
Σήμερα, οι νέες και οι νέοι της Ελλάδας δίνουν το δικό τους αγώνα. Αντιμέτωποι με την ανεργία, αισθάνονται ότι διαψεύδονται τα όνειρά τους. Ας μην τους απογοητεύσουμε. Απέναντι σε αυτή την πρόκληση, είναι εθνική ζωτική ανάγκη να χτίσουμε την Ελλάδα που θα μπορεί να φιλοξενήσει και να πραγματώσει τα όνειρα της νέας γενιάς της.
 
Το μέλλον της Ελλάδας είναι και πάλι στα χέρια των νέων της.
 
 
 Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,
 
Σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι οι στυλοβάτες του Έθνους και των δημοκρατικών θεσμών. Με πίστη και αφοσίωση στο δημοκρατικό πολίτευμα, έχοντας την πλήρη εμπιστοσύνη του λαού, διασφαλίζουν την ανεξαρτησία της χώρας και αποτελούν την εγγύηση για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την πρόοδο της σύγχρονης ανοιχτής κοινωνίας μας. 
 
Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας,  είναι στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας στηρίζοντας με αυταπάρνηση την προσπάθεια που καταβάλλει η πατρίδα να βγει από την κρίση, χωρίς να διακυβεύεται ούτε για μία στιγμή το αξιόμαχο και η επιχειρησιακή ετοιμότητά τους.
 
           Βέβαιος ότι συναισθάνεστε το βάρος της ευθύνης, τους ανώτερους και τους ευγενείς σκοπούς που υπηρετείτε, σας καλώ να συνεχίσετε να διατηρείτε σε υψηλά επίπεδα το φρόνημα, τον ζήλο και την αφοσίωση στην εκτέλεση της αποστολής σας, να διατηρείτε το αμυντικό μας σύστημα σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, μπροστά σε κάθε απειλή για το Έθνος και τη δημοκρατία.
 
             Με αναγνώριση και σεβασμό στον αγώνα της γενιάς εκείνης, ενωμένοι, με εθνική ομοψυχία, ας ανοίξουμε και πάλι το δρόμο της αισιοδοξίας και της προοπτικής, ανταποκρινόμενοι έτσι στις προσδοκίες του Ελληνικού λαού και στο πάθος της νέας γενιάς για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, τη νέα Ελλάδα”.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget