Monday, November 11, 2013

Αγρίεψε ο καιρός.«Έβρεξε» προβλήματα στην Αττική, εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

«Έβρεξε» προβλήματα στην Αττική, εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική
Αθήνα
Περισσότερες από 250 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας σε εγκλωβισμένους επιβάτες οχημάτων, λόγω συσσώρευσης υδάτων από την απογευματινή βροχόπτωση.

Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως σε Περιστέρι, Καματερό, Ίλιον και Αχαρνές.

Είκοσι συνεργεία της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν στην Αττική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Αντλήσεις υδάτων δεν γίνονται σε όλες τις περιπτώσεις, λόγω χαμηλής στάθμης των υδάτων.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων, η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς διακόπηκε για μία περίπου ώρα από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστρέρνας.

Η κυκλοφορία στην Πειραιώς αποκαταστάθηκε περίπου στις 7:30μμ. Εντούτοις, την ομαλή ροή της κίνησης δυσκολεύουν τρία ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στη Χαμοστρέρνας.

Συνεργεία επιχειρούν να απομακρύνουν τα ακινητοποιημένα ΙΧ.

Eπίσης διακόπηκε η κυκλοφορία στην υπόγεια γέφυρα της Λ.Συγγρού στο Δέλτα Φαλήρου. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ.

Στη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος της Ιεράς Οδού, στο ρεύμα προς Πειραιά, η κυκλοφορία διεξάγονταν προσωρινά μόνο από την αριστερή λωρίδα. Η κίνηση αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ.

Κυκλοφοριακά προβλήματα υπήρξαν και στη λεωφόρο Αμφιθέας, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω της βροχόπτωσης.

Βούλιαξε δρόμος στο Καματερό


Το βράδυ διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Φυλής, στο Καματερό, στο τμήμα μεταξύ των οδών Δ.Γούναρη και Καματερού, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.




Ακυρώσεις δρομολογίων στην ακτοπλοΐα

Προβλήματα παρουσιάστηκαν στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών νοτίων- νοτιανατολικών ανέμων στα πελάγη που φθάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Στον Αργοσαρωνικό, δεν έγιναν τα δρομολόγια των ιπτάμενων δελφινιών έως τις 18:00, ενώ δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο για την Αίγινα στις 15:30, με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αγ. Νεκτάριος».

Στη γραμμή Ηγουμενίτσα- Παξοί και Ληξούρι- Αργοστόλι δεν εκτελέστηκαν ορισμένα δρομολόγια.
Προβλήματα και στη Μεσσηνία

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προέκυψαν σε πολλές περιοχές στη Μεσσηνία λόγω βλάβης σε μετασχηματιστή του υποσταθμού στο Ασπρόχωμα, εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Διακοπές ηλεκτρικού, ειδικότερα, έχουν σημειωθεί σε μεγάλα τμήματα της Καλαμάτας, αλλά και στη διαδρομή από Μελιγαλά, Μεσσήνη, μέχρι και την Κορώνη.

Τα προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ από την κακοκαιρία άρχισαν να εκδηλώνονται από την Κυριακή το βράδυ, όταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε εκτεταμένη περιοχή του Δήμου Μεσσήνης, μεταξύ Τριόδου, Ανδρούσας, Βαλύρας, Τρικόρφου και Παλαιοκάστρου.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν στην επαρχιακή οδό Θουρίας-Πολιανής εξαιτίας της υπερχείλισης από τη βροχή του ποταμού που περνάει από την περιοχή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρασυρθηκαν αυτοκίνητα, μέσα στα οποία δεν ήταν κανείς.

Αργά το βράδυ κλειστός παρέμενε ο δρόμος Ασπρόχωμα-Μεσσήνης στο ύψος του ποταμού Αρι, που υπερχείλισε.

Στην πόλη της Καλαμάτας η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 10 κλήσεις για άντληση νερού από σπίτια.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο δικτυακό τόπο της εφημερίδας «Ελευθερία» της Καλαμάτας φαίνεται ο καταρράκτης που δημιουργήθηκε στο βουνό πάνω από το Πήδημα, η κατάσταση που επικρατούσε στην παλιά Εθνική Οδό στο ύψος του ΤΕΙ Καλαμάτας, αλλά και στιγμιότυπα την ώρα της δυνατής βροχής μέσα από αυτοκίνητο.





Apo to In.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget