Friday, November 29, 2013

Συνεχίζει να εκπέμπει η δημόσια τηλεόραση στη Βαλένθια παρά το επίσημο λουκέτο.Κι εκεί «ξαφνικός θάνατος»

Συνεχίζει να εκπέμπει η δημόσια τηλεόραση στη Βαλένθια παρά το επίσημο λουκέτο
Βαλένθια, Ισπανία

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο της Βαλένθια στην ανατολική Ισπανία εκπέμπει ζωντανά σήμερα μετά τις αποτυχημένες απόπειρες των αρχών να διακόψουν το σήμα των αναμεταδοτών, δήλωσε εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Η τοπική κυβέρνηση ματά την ανακοίνωσή της στις αρχές Νοεμβρίου ότι κλείνει την τηλεόραση της Βαλένθια, δημοσίευσε χθες στην εφημερίδα της κυβέρνησης «το νόμο για τη κατάργηση και διάλυση» του σταθμού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα RTVV.
«Το ραδιόφωνο έκλεισε, αλλά η τηλεόραση συνεχίζει να εκπέμπει. Παρά τις επανειλημμένες απόπειρες να κοπεί το σήμα, αυτό παραμένει χάρη στην αντίσταση των εργαζομένων» τόνισε η ίδια εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Ηταν μια νύχτα θλίψης, αλλά ταυτόχρονα μια νύχτα αξέχαστη και συγκινητική, γιατί εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να εκπέμπουμε».
Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσαν τα ισπανικά ΜΜΕ, αστυνομικοί αναπτύχθηκαν τη νύχτα μπροστά από την έδρα της τηλεόρασης.
Το ραδιόφωνο της Βαλένθια σίγησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ενώ οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα να εκπέμπουν ζωντανά, μεταδίδοντας τις εξελίξεις.
Η τοπική κυβέρνηση της Βαλένθια ανακοίνωσε το κλείσιμο του σταθμού στις 5 Νοεμβρίου, λίγο μετά την απόφαση δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απόλυση 1.000 εκ των συνολικά 1.700 εργαζομένων, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τους επαναπροσλάβει.
Απο Ιn.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget