Friday, November 29, 2013

11 πράγματα που δεν κάνουν τα ζώα - αλλά ίσως τα κάνει ο Άνθιμος!

 Με αφορμή τη δήλωση του Μητροπολίτη: 
«Τα ζώα τέτοια πράγματα δεν κάνουν» 
Magnify Image

Διάβασα πριν την είδηση:  Τροπολογία στη Βουλή για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια http://www.lifo.gr/now/life/38208 (Η κυβέρνηση την προσθέτει στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο).   Ξεπερνώ την ανέλπιστη είδηση που ελπίζω να μη μείνει μόνο στα χαρτιά και μένω λίγο στις σχετικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.    
   
      Magnify Image
 Άνθιμος: «Τα ζώα τέτοια πράγματα δεν κάνουν» 
  Πριν από αυτή την εξέλιξη, την τροπολογία της κυβέρνησης δηλαδή, ο Μητροπολίτης Ανθιμος είχε τοποθετηθεί κατά της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας στον Σκάι ότι πρόκειται για πρόκληση απέναντι στον Θεό, την πίστη και την παράδοση. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «νομιμοποίηση επαίσχυντων πράξεων, που αλλοιώνουν την ζωή των ανθρώπων» . «Είναι πράγματα έξω από τη φύση, πως θα τα δεχτούμε; Είναι παρέμβαση στη φυσική ζωή των ανθρώπων. Δηλαδή τι; Θα παντρεύονται αγόρια με αγόρια και κορίτσια με κορίτσια;» είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, αναφέροντας πως διαπιστώνει μια τάση διαφθοράς και... αφύσικης εκτροπής. «Τα ζώα, τέτοια πράγματα δεν τα κάνουν. Αν τα κάνουμε εμείς θα είμαστε χειρότεροι από τα ζώα» κατέληξε ο κ. Άνθιμος.    
 ====   
Magnify Image

  Η 100% βεβαιότητα του Μητροπολίτη πως τέτοια πράγματα δεν γίνονται στη φύση (παρ' ό,τι είναι γνωστό το αντίθετο) με οδηγεί στην ανάγκη να φτιάξω μια σατιρική λίστα και με άλλα πράγματα που δεν τα κάνουν τα ζώα, ώστε να σταματήσουν επιτέλους να τα κάνουν οι άνθρωποι της Εκκλησίας!   

1) Στα ζώα δεν υπάρχει η αγαμία. 

Τα ζώα κάνουν σεξ σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των Μητροπολιτών που απέχουν απ' αυτό. Επίσης στα ζώα (σύμφωνα με τον Άνθιμο) δεν υπάρχει ομοφυλοφιλία, οπότε γιατί να υπάρχει στους παπάδες;!  

 2) Τα ζώα δεν πιστεύουν σε Θεούς 
που επινόησαν τα ίδια, σε αντίθεση με τους ανθρώπους της Εκκλησίας.  

 3) Τα ζώα δεν δίνουν άνευ όρων εξουσία
σε άλλα ζώα τα οποία υποστηρίζουν ότι συνομιλούν με υπέρτατα όντα.   


 4) Τα ζώα δεν πληρώνουν μισθούς ιερέων από την τσέπη τους
σε αντίθεση με τους ανθρώπους που ανέκαθεν χρυσοπληρώνουν την εκκλησία.   


5) Στη φύση δεν υπάρχουν "ιερά" σκάνδαλα - ούτε παιδεραστίες,
ούτε καταπατήσεις δασών, ούτε διαπλοκή, ούτε κλεψίματα απ' το παγκάρι, ούτε φιλίες με εγκληματίες, ούτε στήριξη χουντών, ούτε Ιερές offshore - όλα αυτά είναι πράγματα που συγκλόνισαν την εκκλησία που ανήκει ο κύριος Άνθιμος και καπέλωσαν τις προσπάθειες των πραγματικά καλών ανθρώπων της εκκλησίας.  


6) Στα ζώα δεν υπάρχουν αμαρτωλές τροπολογίες
όπως αυτή που θέλει να προωθήσει ο Υπουργός Παιδείας, με την οποία στην ουσία τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα ΔΕΝ θα διερευνούνται, ενώ επίσης το ΣΔΟΕ δεν θα μπορεί να ελέγχει τις εκκλησιαστικές μπίζνες!     

Magnify Image

  7 ) Τα ζώα, ούτε στην πιο τρελή τους φαντασία, 
δεν θα φορούσαν χρυσοποίκιλτα φουστάνια, τεράστιες χρυσές κορώνες, ούτε θα κρατούσαν υπερπολύτιμα σκήπτρα ή ξέρω εγώ τι άλλο για να δείξουν την ανωτερότητά τους, προκαλώντας τους υπόλοιπους που ψωμολυσσούν.    


8) Για πολλά μπορούν να κατηγορηθούν τα ζώα, 
όμως σίγουρα δεν θα πετάγονταν εκεί που δεν τα σπέρνουν για να καταδικάσουν ηθικά τα άλλα ζώα, για να τους στερήσουν δικαιώματα, για να κουτσομπολέψουν προσωπικές ζωές, για να τα εμποδίσουν να ζουν όπως θέλουν. Δεν κάνουν κήρυγμα μίσους σαν να είναι οι Φωτεινοί Παντογνώστες.  


 9) Τα ζώα δεν θα έφτιαχναν περίπλοκους τρόπους για να πλουτίσουν 
και μετά να κρατούν την περιουσία τους σφιχτά, ή δεν θα αυτοδιαφημίζονταν με συσσίτια (με τα τρόφιμα που αφήνει ο κοσμάκης στο σούπερ μάρκετ), ώστε μετά να κοκορεύονται ότι βοηθάνε την κοινωνία ενώ σίγουρα θα μπορούσαν και πολύ καλύτερα.      


10) Τα ζώα δεν κάνουν θρησκευτικούς πολέμους, 
ούτε προσπαθούν να προσηλυτίσουν άλλα ζώα, ούτε σκοτώνουν στο όνομα οποιασδήποτε θρησκείας. Ναι, κάνουν και τα ζώα παρόμοιες φρικαλεότητες με τους ανθρώπους, αλλά δεν τις βαφτίζουν "ιερές" ή δεν προσπαθούν να τις ξεπλύνουν με την δικαιολογία του Θεού ή της θρησκείας.    

11) Τέλος, στη φύση δεν βλέπουμε καθόλου να υπάρχουν εκδικητικές θρησκείες 
που να δημιουργούν ενοχές στα ζώα από τη στιγμή που γεννιούνται. Ούτε υπάρχει συνεχής τρομοκράτηση των ζώων από ιερείς που λένε εμμέσως "Ή θα κάνετε/ψηφίσετε/συμφωνήσετε με αυτό που λέω εγώ, ή θα καείτε στην κόλαση για όλη την αιωνιότητα!" ώστε να ελέγχουν το ποίμνιό τους. 

  ==   
Μπορεί ο ίδιος ο Άνθιμος να μην κάνει όλα ή πολλά από τα παραπάνω, όμως επειδή θεωρεί -λανθασμένα βέβαια- ότι η ομοφυλοφιλία δεν υπάρχει καθόλου στα ζώα και άρα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους (το παράδειγμα της φύσης δηλαδή), περιμένω από την Εκκλησία και απ' τον ίδιο προσωπικά να ακολουθήσουν τα 11 παραδείγματα της φύσης που ανέφερα παραπάνω.   Δεν αποκλείεται ο κόσμος να γίνει τότε πολύ καλύτερος!     
Πηγή: www.lifo.gr



Πηγή: www.lifo.gr 27.11.2013

No comments:

Post a Comment

wibiya widget