Sunday, November 24, 2013

Δύο γυναίκες νεκρές και δύο αγνοούμενοι από τη θεομηνία στη Ρόδο

Συνεχίζονται από τα ξημερώματα οι έρευνες - Η συγκλονιστική μαρτυρία του δασκάλου που σώθηκε από τα ορμητικά νερά - Ζημιές σε δεκάδες σπίτια, καταστήματα και πάνω από 140 αυτοκίνητα.
Δύο γυναίκες νεκρές και δύο αγνοούμενοι από τη θεομηνία στη Ρόδο
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης 

έχει κηρυχθεί η Ρόδος,
 έπειτα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα
 που έπληξαν το νησί από
 το μεσημέρι της Παρασκευής έως και τα ξημερώματα τoυ Σαββάτου. 


Η φοβερή θεομηνία άφησε πίσω της δύο νεκρές γυναίκες και δύο αγνοούμενους.

Η 40χρονη που ανασύρθηκε νεκρή την Παρασκευή στην περιοχή των Μαριτσών ονομαζόταν Κάλλη Παναγιώτου, ήταν από την Κύπρο και εργαζόταν στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ενώ η 27χρονη η οποία εντοπίστηκε νεκρή το Σάββατο στη θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής, ήταν δασκάλα που μόλις είχε διοριστεί στο δημοτικό σχολείο του Παραδεισίου, με καταγωγή από την Εύβοια. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αγνοούμενος είναι ο 63χρονος σύζυγος της 40χρονης, κ. Γιάννης Μπαϊράμης, διευθυντής του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και ένας ακόμη εκπαιδευτικός, ηλικίας 50 ετών, συνάδελφος της άτυχης 27χρονης που επέβαιναν μαζί σε όχημα που παρασύρθηκε από το χείμαρρο.



Για τον εντοπισμό των αγνοουμένων έχουν επιστρατευθεί έξι κομάντος του στρατού ξηράς, ενώ έχει ενεργοποιηθεί το «Σχέδιο Χελμός».

Επίσης, το Σάββατο έφθασαν στη Ρόδο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, αλλά και ένα Super Puma για να συνδράμουν στις έρευνες, ενώ με Super Puma του ΠΣ θα μεταβεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο νησί ομάδα 12 ατόμων της ΕΜΑΚ, προς ενίσχυση των πυροσβεστικών επιχειρήσεων.

Δρόμοι ποτάμια, σπίτια και μαγαζιά πλημμυρισμένα

Ενδεικτικό, πάντως, της έντασης των φαινομένων που έπληξαν το νησί ήταν ότι στην Ιαλυσό περισσότερα από 100 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και κατέληξαν στο παλαιό νεκροταφείο, το ένα πάνω στο άλλο.

Oι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι την Κρεμαστή μετατράπηκαν σε ποτάμια, με το ύψος του νερού να ξεπερνά σε ορισμένα σημεία και το μισό μέτρο, ενώ εξαιτίας της πρωτοφανούς νεροποντής και των κεραυνών που έπεσαν πολλές περιοχές της Ρόδου βυθίστηκαν στο σκοτάδι, καθώς διεκόπη το ηλεκτρικό ρεύμα.

Πηγή: protothema.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget