Wednesday, November 6, 2013

Πάλι στον αφρό ο Εφραίμ; Αναίρεση για τη δίκη του Βατοπεδίου

Αναίρεση κατά του βουλεύματος σύμφωνα με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 14 άτομα, για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Στην αίτηση αναίρεσης, που υπέβαλαν ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και το δικηγορικό γραφείο Πελέκη, επισημαίνεται ότι το επίμαχο βούλευμα πάσχει από έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και μη ορθή εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου που εφαρμόζεται σε ανάλογες περιπτώσεις.
Ως προς το κεφάλαιο της έλλειψης αιτιολογίας υπογραμμίζεται ότι δεν θεμελιώνεται με επαρκή αιτιολογία το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας το οποίο αποδίδεται στους δύο μοναχούς, αφού δεν εξηγείται ο τρόπος με τον οποίο έπεισαν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις ανταλλαγές.
Ακόμα, υποστηρίζεται ότι ο πρόσφατος νόμος 4170/2013 προβλέπει το ακαταδίωκτο για τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Κάτι που μεταφράζεται στο ότι δεν επιτρέπεται η δίωξη σε βάρος των μελών του ΝΣΚ. Μάλιστα, το  ακαταδίωκτο ισχύει αναδρομικά, καθώς η ρύθμιση του εν λόγω νόμου είναι ευμενέστερη.
Ως προς τη συμβολαιογράφο Αικατερίνη Πελέκη τονίζεται ότι το βούλευμα πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναλύεται πώς γνώριζε ότι τα ακίνητα δεν ήταν της Μονής.
Η αίτηση αναίρεσης θα συζητηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.
newsroom naftemporiki.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget