Saturday, November 30, 2013

Οι ΑΠΟΔΗΜΟΙ σε κίδυνο απο την κρίση,αδιαφορία και αετονύχηδες..


Μόλις πριν λίγα χρόνια, όλοι έλεγαν στην Ελλάδα," πάρε ένα ακίνητο για το μέλλον σου...δεν πέφτει ποτέ  αξία του. Κι όσο το ίδιο το κράτος το έπαιζε κτηματομεσίτης  και ρύθμιζε τις τιμές κανείς δεν δίσταζε να πετάξει και εκατομμύρια για ένα ακινητο.
Δυστυχώς τα πράγματα άλλαξαν πολύ στη πατρίδα μας και σε όλο τον πλανήτη τωρα που οι τράπεζες θέλουν να ελέγχουν τα πάντα ακόμα και τους απανταχού πρωθυπουργούς ,αντιπολιτεύσεις και ολόκληρα κοινοβούλια,για να καταστούν ιδιοκτήτες της Γής και ότι βρίσκεται επάνω της, και κανείς δεν γνωρίζει τί μέλλει γενέσθαι. 
Οι απόδημοι που τόσα χρόνια χαίρονταν όταν αγόραζαν... ένα "κεραμίδι" στην Ελλάδα βρίσκονται στην άσχημη θέση να καλούνται να πληρώσουν χαράτσι και κανείς να μη τους ενημερώνει σωστά.. και να τρέχουν με τη σειρά τους να απαλλαγούν απο περιουσίες  που τους άφησαν γονείς ή αγόρaσαν οι ίδιοι αλλά ποτέ δεν εισέπραξαν κάτι απο αυτά.
Δεν πάει πολύς καιρός που ο φίλος μου ο Γιώργος ο μηχανικός απο τη Μελβούρνη μου έλεγε για έναν ανιψιό του απο την Ελλάδα ότι του ζητούσε αν αποφασίσει να πωλήσει τα λίγα στρέμματα που έχει στο χωριό να τον ενημερώσει μήπως και δανειστεί καποια χρήματα και τα αγοράσει αυτός. 
"Σκέφτηκα ότι προσωπικά δεν με ένοιαζαν τα 500 και τα 1000 δολλάρια που κοστιζαν τα κτήματα  και του είπα ότι του τα χαρίζω για να μείνει στο χωριό και να μη ρημάξει η πατρική περιουσία" . Ειχε πει και στον αδερφό του να κάνει το ίδιο κι αν θέλει και κάποια χρήματα θα προσπαθούσε το παιδί να δανειστεί και να τα δώσει. Ο αδερφός απέφευγε να απαντήσει κι όλο έλεγε ..''άσε και θα δούμε μήπως παει κανενα παιδί ή εγγόνι απο την Αυστραλία στο χωριό... Τωρα όμως που του ήρθαν κάτι λογαριασμοί απο την Ελλάδα να πληρώσει για τα εγκατελειμένα κτηματάκια ήρθε και με ρώτησε αν ο ανιψιός ενδιαφέρεται ακόμα.."
Δυστυχώς η κρίση που οργάνωσαν τραπεζίτες και άλλοι ..αμαρτωλοί χτυπάει αρκετα και τους απόδημους  αλλά κανεις δεν νοιάζεται γι αυτούς.
Συμπάροικος που βρίσκεται στην Αθήνα τηλεφώνησε προχτες για να ρωτήσει τί γίνεται με την Αυστραλία και πόσο ενημερωμένοι είναι οι εκεί  Έλληνες για τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα γι αυτούς...χωρίς αυτούς..
'Πολύ απλά να σου πώ ,μου είπε, αυτα που πριν λίγο με απάντησε υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας ,φίλος φίλης μου:
ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι έλληνες της Αυστραλίας,δεν έχουν καμμιά ενημέρωση για το τί συμβαινει με συμβάσεις ,συνταξεις κ.α. και πέσανε κάτι αετονύχηδες δικηγόροι και άλλοι  τους τα αρπάζουν χοντρά και οι αντιπρόσωποί του αντι να ενημερώσουν τον κόσμο τσακωνονται μεταξύ τους ή δεν λένε τίποτα...
"Λυπάμαι αλλά τα πράγματα είναι παραπάνω απο απαράδεκτα, όχι μόνο για την Αυστραλία,αλλα και για τις ΗΠΑ και τον Καναδα και για όσους βρίσκονται πολυ μακρυά απο την Ελλάδα."
Δυστυχώς η πρ.συμπάροικος έχει απόλυτα δίκαιο. Τα πράγματα είναι πολυ χειρότερα απο σα γράψαμε αλλά αποφασίσαμε σύντομα να επισκεφτουμε τις υπεύθυνες υπηρεσίες που ασχολούνται με τους απόδημους και να σας μεταφέρουμε απο πρωτο χέρι τα όσα σας ενδιαφέρουν..
Αν και εσεις έχετε κάποιο πρόβλημα με τα περιουσιακά σας στην Ελλάδα, γράψτε μας 
efhmeris@gmail.com
Λυπούμαστε αλλά η αδιαφορία όλων αυτων που επρεπε να ενδιαφέρονται είναι μεγάλη και σε λίγο χιλιάδες συμπάροικοι θα είναι μπλεγμένοι πολυ άσχημα, αλλά γι αυτά σε επόμενο άρθρο μας και μετα απο τις επαφες με τους εν Ελλάδι αρμόδιους.
Δ.Π


No comments:

Post a Comment

wibiya widget