Monday, April 28, 2014

ΓΑΠ ..ΟΜΟΝΟΣ ΕΧΕΦΡΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ..

Του Λουκά Βελιδάκη

Είναι θέμα η παρουσία ενός πρώην πρωθυπουργού στην παρουσίαση ενόςβιβλίου; Σε μία πρώτη ανάγνωση όχι. Στην Ελλάδα της κρίσης, όπου η ροή των ειδήσεων είναι καταιγιστική, ο χρόνος για την κάλπη μετράει αντίστροφα και ο πρώην πρωθυπουγός λέγεται Παπανδρέου, το γεγονός έχει ενδιαφέρον.

Της παρουσίας του στην εκδήλωση είχαν προηγηθεί σειρά αρνητικών σχολίων είτε από "πράσινους" βουλευτές είτε από διαρροές της Χ. Τρικούπη.

Πως απάντησε ο ΓΑΠ, έχοντας δίπλα του τονΦώτη Κουβέλη και την εκ μεταγραφής από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιας ευρωβουλευτίνας της ΔΗΜΑΡ Μ. Κοππά; Ότι είναι γενικά αντισυμβατικός στη ζωή του, αλλά δεν περίμενε ότι η παρουσία του σε μία εκδήλωση για ένα βιβλίο θα θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση.

"Δεν περίμενα η παρουσίαση ενός βιβλίου να θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση, να προκαλέσει προσμονή και ανησυχία σε πολλούς κύκλους. Ο φόβος αποτελεί κακό σύντροφο. Δεν πρέπει να κρίνουμε τα πάντα, μέσα από το πρίσμα της μικροπολιτικής", είπε.

Αυτά για αρχή, διότι ο ΓΑΠ υπήρξε αρκούντως αιχμηρός για την πορεία του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας του, δημιουργώντας αν μη τι άλλο χώρο για άφθονο πολιτικό κουτσομπολιό με αντικείμενο το πολλαπλώς εκφρασθέν ερώτημα: Που το πάει ο Γιώργος;

Τόνισε ότι "το ΠΑΣΟΚ που χρειάζονται οι Ελληνες και η Ελλάδα είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, που μετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρες θέσεις και προοδευτικό πρόσημο που ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης".

Ο ίδιος πρόσθεσε -πάλι αφήνοντας την αίσθηση ότι εξαπολύει αιχμές, πλην με κοψότητα- ότι πολλέςμεταρρυθμίσεις που είχε ξεκινήσει η κυβέρνησή του διακόπηκαν από τις επόμενες κυβερνήσεις. 

Δεν απέφυγε τις αιχμές κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ: Διερωτήθηκε γιατί εξαφανίστηκε η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τρόικα και για το πως εφαρμόστηκε το πρόγραμμα προσαρμογής και κάνοντας αναφορά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε ότι σωστά ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ότι πετύχαμε μεγάλη προσαρμογή. 

Ωστόσο, σημείωσε: "Αυτοί που θα έσκιζαν το μνημόνιο ή που μιλούσαν για "Ζάππεια" το 2010 με τη στάση που είχαν υιοθετήσει, αν υπήρχε συναίνεση οι Έλληνες θα είχαν γλυτώσει πολύ κόπο και πόνο".

Στο ΠΑΣΟΚ και στα πέριξ αυτού (βλέπε πολιτικό ρεπορτάζ του κόμματος) η παρουσία του ΓΑΠ τους είχε τεντώσει τα νεύρα. Τώρα, βλέποντας ότι η ομιλία του πρώην προέδρου του κόμματος διεκόπη αρκετές φορές από τις επευφημίες των πιστών του οπαδών, οι οποίοι είχαν πάει στην εκδήλωση, πρέπει να τους έκανε να στριφογυρίζουν στις καρέκλες τους (λόγω νεύρων, όχι πλήξης).

Διότι δεν είναι λίγα τα προβλήματα που έχει το ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών, κινδυνεύοντας -ακόμα και- να μην εκλέξει ευρωβουλευτή εάν τα ποσοστά του μείνουν κάτω από το 4,5%.

"Προσγειώθηκε" και ο ΓΑΠ μετά τις διεθνείς του περιπλανήσεις να τους κάνει τη ζωή δυσκολότερη, "πριονίζοντας" το κλαδί της "Ελίας" (όπως λέει και το δημοσιογραφικό κλισέ). 

Κατά τα λοιπά, το ότι ΓΑΠ και Φ. Κουβέλης αποκάλεσαν ο ένας τον άλλο "φίλο", μάλλον όμως αυτό δεν πρέπει να οδηγήσει σε  έρευνα στο μονοπάτι της συνωμοσιολογίας. Ευγενικοί άνθρωποι είναι και δύο...

Από τη μεριά του, ο Φώτης Κουβέλης σχολίασε για τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες λέγοντας: "Αφήνω άλλους να κουβαλήσουν στο πολιτικό τους μυαλό, Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες". 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι η κρίση στρατηγικής που έχει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, την οδηγεί να έχει γίνει συγγενής συντηρητικών πολιτικών και υπερασπίστηκε τις επιλογές της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι βοήθησε με υπευθυνότητα να μη βγει η χώρα από το ευρώ.

Το μήλο της έριδος, τρόπον τινά, ήταν η Μαριλένα Κοππά. Τι είπε; "Δεν νιώθω γεφυροποιός, δε νιώθω την ανάγκη να δώσω εξηγήσεις σε κανέναν, κάλεσα στο βιβλίο μου τρεις ανθρώπους με τους οποίους με συνδέουν στενοί δεσμοί".

Παπανδρέου03:57reEmbedit


enikos.gr -Οι "πιστοί" του Παπανδρέου00:24reEmbedit


* Γενικά, στην όλη εκδήλωση -για την παρουσίαση ενός... μυθιστορήματος- δόθηκαν μυθικές διαστάσεις. Εξ ου και δεν πρέπει να προκάλεσε φοβερή αίσθηση το ευτράπελον με τον τσολιά της "Ελληνοφρένειας", ο οποίος επιχείρησε να δώσει στον Γ. Παπανδρέου ελιές, ανθοδέσμη και ένα... μνημόνιο.

http://admin.nooz.gr/Uploads/tsoliasellhnofreneia285141.jpg

Τσολιάς της Ελληνοφρένειας01:26reEmbeditΆσταψε και βρόντηξε κατά του Γ. Παπανδρέου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής, ο οποίος υπαινίχθηκε πως ο πρώην πρωθυπουργός στηρίζει τη ΔΗΜΑΡ.

No comments:

Post a Comment

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget