Monday, April 14, 2014

Στρατής Παναγάκος,ο γιατρός που ονειρεύεται μια πιο "ανθρωπινη" Γλυφάδα

*Στρατής Παναγάκος. 
YΓΕΙΑ, ΠΡΟΛΗΨΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν στη πόλη μας στο τομέα της πρόληψης και της κοινωνικής ευαισθησίας .
Πρόκειται για ενέργειες οι οποίες δεν προσφέρονται για αντιπαραθέσεις η μικροκομματικές σκοπιμότητες αλλά για πεδίο ελεύθερου διαλόγου και συνεργασίας με άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις
Μακροπρόθεσμα σίγουρα είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί στην πόλη μας Δημοτικό Πολυιατρείο/ Σταθμός πρώτων βοηθειών το οποίο θα καλύψει κυρίως πάγιες ανάγκες για τους άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας .
Μεσοπρόθεσμα είναι αναγκαία
Η αγορά δημοτικού ασθενοφόρου τα οποία, επικουρικά στο ΕΚΑΒ ,θα εξυπηρετεί τους πολίτες της Γλυφάδας στα επείγοντα περιστατικά. Εξάλλου Θα μπορούσε σε δεύτερο χρόνο να δημιουργηθεί και δημοτική επιχείρηση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία θα μπορούσε να αυτοχρηματοδοτείται.
Βραχυπρόθεσμα είναι εφικτά :
1. Αγορά και τοποθέτηση αυτομάτων απινιδωτών σε κεντρικά σημεία της πόλης ( Εμπορικά κέντρα, Σχολεία, Αθλητικές εγκαταστάσεις ) οι οποίοι πραγματικά σώζουν ζωές. Η εκπαίδευση σε αυτές τις συσκευές ειναι απλουστευμένη και δεν χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις. Αρχικά θα μπορούσαν να εκπαιδευθούν συγκεκριμένες ομάδες όπως η δημοτική αστυνομία , η αστυνομία πόλεων, οι οδηγοί μέσων μαζικής μεταφοράς αλλα και ολοι οι ενδιαφερόμενοι .
2. Ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ καθώς και η αποκατάσταση των ζημιών μετά την τελευταία πυρκαγιά , έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα οι ασφαλισμένοι .
3. Δημιουργία λίστας εθελοντών ιατρών , οι οποίοι θα καλύπτουν σε τακτά διαστήματα την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη ( εμβολιασμούς , σεμινάρια, ιατρικές εξετάσεις ) αλλα και δημιουργία εθελοντικού σώματος συμπολιτών μας σε σταθερή βάση οι οποίοι σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου και της Εκκλησίας θα λειτουργούν επικουρικά ώστε να εξυπηρετούν ευπαθείς ομάδες της πόλης μας.
4. Σε συνεργασία με τους ιατρικούς συλλόγους, διενέργεια σεμιναρίων στοματικής και σωματικής υγιεινής αλλά και εξετάσεων όλων των μαθητών με τη δημιουργία ατομικού φακέλου υγείας για κάθε παιδί σε κάθε σχολείο .
5. Σεμινάρια παροχής πρώτων βοηθειών από πιστοποιημένους διασώστες του ΕΚΑΒ ,του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και γιατρούς σε όλους τους εκπαιδευτικούς καθώς και στους τελειόφοιτους μαθητές των λυκείων της πόλης μας .
6. Συνεργασία με το νοσοκομείο της Βούλας ώστε τα επείγοντα περιστατικά να γίνονται δεκτά και εκτός εφημεριών.
Ο Εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής. Υπάρχουν πολλές ομάδες καιοργανώσεις στην πόλη μας και πρέπει να τους στηρίζουμε
* Ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ είναι καρδιολόγος στο "Ερρίκος Ντυνάν" και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Γλυφάδα με το συνδυασμό του  Γ. Παπανικολάου.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget