Thursday, April 10, 2014

ΓΛΥΦΑΔΑ. O Δημήτρης Καραπάνος ανακοινώνει την υποψήφιότητά του με τον Γ.Παπανικολάου


karap

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Στις δημοτικές εκλογές του 2006 για πρώτη φορά ζήτησα την ψήφο σας και είχα την τιμή να με εκλέξετε. Αγωνίστηκα καθαρά και έντιμα,με συνέπεια, αρχές και κανόνες ,όπως είχα υποσχεθεί. Συγκρούσθηκα με φίλους και αντιπάλους στην προσπάθειά μου να παταχθεί η χρόνια κακοδιαχείριση στον πιο εύρωστο οικονομικά Δήμο της χώρας που τον λυμαίνονται λίγοι και επιτήδειοι. Δεν βρήκα την ανάλογη ανταπόκριση και συνειδητά δεν έθεσα υποψηφιότητα στις εκλογές του 2010 .
Έκτοτε εξακολούθησα να μάχομαι για τα πιστεύω μου και το κοινό καλό ως απλός πολίτης, παίρνοντας δημόσια θέση για όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν με ανακοινώσεις και άρθρα μου ,τακτικά στα τοπικά ΜΜΕ. Δε δίστασα για τα πολύ σοβαρά θέματα παρανομιών και κατάχρησης δημοσίου χρήματος να ζητήσω την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Χαρακτηριστική περίπτωση το σκάνδαλο της απ' ευθείας αγοράς των οικοπέδων από το Δήμο Γλυφάδας στην οποία συνειδητοποίησα και το απύθμενο βάθος της σήψης και της διαφθοράς σε όλη την κλίμακα της Δημόσιας Διοίκησης, ακόμη και στον χώρο της Δικαιοσύνης.
Προσπάθησα να συνεργαστούν όλες οι υγιείς δυνάμεις και να συμπτύξουν μια πλατειά κοινωνική συμμαχία στην Γλυφάδα, για να διεκδικήσουν ενωμένες την Διοίκηση του Δήμου στις εκλογές και να τον απαλλάξουν από την κακοδιαχείριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Απομένει πλέον με κριτήριο τα πρόσωπα των υποψηφίων Δημάρχων, το προσωπικό τους ήθος, ικανότητες και προοπτικές, να κάνουμε την τελική επιλογή μας για την εκλογή της επόμενης Δημοτικής Αρχής.
Ο απερχόμενος Δήμαρχος ως Αρχηγός Αντιπολίτευσης, αλλά και προεκλογικά στα μπαλκόνια μας έδειχνε άλλο πρόσωπο και άλλο πρόσωπο τελικά δείχνουν τα πεπραγμένα του, τα οποία τον κατατάσσουν ως τον χειρότερο Δήμαρχο στην ιστορία της πόλης μας. Οποιοσδήποτε άλλος εκ των συνυποψηφίων του εκλεγεί θα είναι καλύτερός του, διότι θα σέβεται τουλάχιστον περισσότερο τους Δημότες και το Δημοτικό χρήμα. Όμως ο κατακερματισμός των υγιών δυνάμεων και η ικανότητα του κ. Κόκκορη να κρύβει τις αλήθειες που θα τον ξεσκέπαζαν στους απληροφόρητους Δημότες, δημοσκοπικά τον φέρνουν ως ένα εκ των δύο μονομάχων στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
Με αυτά τα δεδομένα, καίτοι είχα αποφασίσει δημόσια να μην είμαι υποψήφιος, είμαι πλέον υποχρεωμένος να αναθεωρήσω τις απόψεις μου. Κρίνω ότι στον τελικό γύρο πρέπει να βρεθεί ως αντίπαλος του απαράδεκτου από κάθε άποψη για τη συμπεριφορά και τα πεπραγμένα του σημερινού Δημάρχου κ. Κόκκορη, αυτός πού έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να νικήσει. Πρόσωπο με υποδειγματικό ήθος, με έφεση στα κοινά, καθαρό και άφθαρτο από κάθε συμμετοχή κυβερνητικών ευθυνών, εντελώς αμέτοχο του φαύλου καθεστώτος που επί χρόνια επικρατεί στα δημοτικά δρώμενα.
Θεωρώ επίσης αναγκαίο οι γενιές που πρωτοστάτησαν στο Δήμο και στην χώρα μας και έχουν τεράστιες ευθύνες για το σημερινό χάλι παντού, οφείλουν το συντομότερο να παραχωρήσουν την θέση τους στη νέα γενιά. Άλλωστε σε αυτή ανήκει αποκλειστικά το μέλλον της πατρίδος μας και πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να το διαχειρισθεί μόνη της . Σε αυτές τις εκλογές μοναδικός υποψήφιος από τη νέα γενιά και ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω αναγκαία προσόντα για να κερδίσει τον αγώνα για την οριστική αλλαγή σελίδας στο Δήμο μας είναι ο κ. Γιώργος Παπανικολάου. Στον λίγο χρόνο αφότου εμφανίστηκε ως υποψήφιος Δήμαρχος, κατόρθωσε να πείσει αξιόλογα πρόσωπα από διαφορετικές πολιτικοκοινωνικές διαδρομές να κάνουν την υπέρβασή τους και να συστρατευθούν μαζί του.
Η τελευταία ανακοίνωσή του με έπεισε για την ειλικρίνειά του να συγκρουσθεί κατά μέτωπο, με τις εστίες διαφθοράς στον Δήμο και να επιβάλλει την διαφάνεια παντού με συγκεκριμένα άμεσα μέτρα, ταυτόχρονα με γενικό έλεγχο διαχείρισης στον Δήμο, ώστε να πληροφορηθούν οι Δημότες που και πως διατέθηκαν τα χρήματά τους. Για τα ίδια ζητήματα αγωνίσθηκα και εγώ μέχρι σήμερα. Η δέσμευσή του να μην επιτρέψει τον σφετερισμό και την εκμετάλλευση της εκλογικής Νίκης από κανένα κόμμα , συνετέλεσε καθοριστικά στην απόφαση μου να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο "ή γλυφάδα μας" με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Παπανικολάου. Συμφωνώ μαζί του ότι η νίκη σε αυτόν τον αγώνα θα είναι νίκη όλων των Γλυφαδιωτών. Πρωτίστως θα είναι νίκη της νέας γενιάς να καθορίσει το δικό της μέλλον και το μέλλον της πόλεώς μας. Δικαιωματικά πλέον της ανήκει και η ευθύνη στο εξής να το διαχειριστεί με τις δικές της σύγχρονες αντιλήψεις προσαρμοσμένες στις ηθικές αξίες και αρχές που τόσο παραμελήθηκαν από τις υπαίτιες για την σημερινή χρεωκοπία απερχόμενες γενιές.
Συμπολίτες μου,
Μπαίνω σε αυτό τον αγώνα, για την βαθιά ανανέωση των τοπικών πολιτικών δυνάμεων και να συμπαρασταθώ ,αν εκλεγώ, στο αρχικό τους ξεκίνημα με τις γνώσεις και την εμπειρία μου. Αυτό το νόημα θα έχει η ψήφος προς εμένα και θα είναι η επιπλέον δέσμευσή μου προς εσάς.
Ειλικρινά εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους νέους όλων των παρατάξεων.
Δημήτρης Καραπάνος

No comments:

Post a Comment

Ψάξε στην Εφημερίδα efhmeris.blogspot.com

wibiya widget

There was an error in this gadget