Sunday, April 20, 2014

Σαντορίνη: Σε κρίσιμη κατάσταση η Αμερικανίδα που τραυματίστηκε από βεγγαλικό

Το έριξαν σε προαύλιο εκκλησίας λίγο μετά την Ανάσταση

Σαντορίνη: Σε κρίσιμη κατάσταση η Αμερικανίδα που τραυματίστηκε από βεγγαλικό


Συνελήφθησαν δύο Έλληνες - Δύο ακόμη Αμερικανοί και ένας Έλληνας, που κινδυνεύει να χάσει το μάτι του, νοσηλεύονται με εγκαύματα στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο

Μάχη για τη ζωή της δίνει η Αμερικανίδα τουρίστρια που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ενώ ακόμη δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν από έκρηξη βαρελότου που πέταξε ασυνείδητος μέσα στον κόσμο λίγο μετά το «Χριστός Ανέστη» σε εκκλησία στην Οία.

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι η κατάστασή της είναι σοβαρή, καθώς εκτός από τα τραύματα στην κοιλιακή χώρα φέρει και εγκαύματα σε μέρη του σώματός της. Συγκεκριμένα, έχει πάθει ρήξη στο παχύ έντερο και παραμένει διασωλήνωμένη. Τα πρώτα είναι κρίσιμα, ενώ περισσότερα αναμένεται να ανακοινωούν το πρωί της Δευτέρας. Σε πρώτη εκτίμηση πάντως, οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της.

Στο ίδιο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται και άλλα τρία άτομα, δύο Αμερικανοί και ένας 50χρονος Έλληνας επιχειρηματίας που επίσης τραυματίστηκαν από το βεγγαλικό που έσκασε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου. Μάλιστα, ο 50χρονος Έλληνας κινδυνεύει να χάσει το δεξί του μάτι, αν και το βράδυ της Κυριακής οι γιατροί δήλωναν αισιόδοξοι. Μενεί να επιβεβαιωθεί ότι απομακρύνθηκαν με επιτυχία τα ξένα σώματα από το μάτι του.

Στο δελτίο του Alpha μίλησε η μία Αμερικανίδα τουρίστρια που τραυματίστηκε από τη ρίψη αυτοσχέδιου βαρελότου, στο πραύλιο εκκλησίας στην Οία. Η γυναίκα περιέγραψε με τρόμο το περιστατικό και πώς το ωστικό κύμα πέταξε στο έδαφος, εκείνη και τους φίλους της, ενώ παράλληλα τους προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα: «Βλέπαμε τα πυροτεχνήματα και ξαφνικά ήρθαν κατά πάνω μου και με έριξαν στο έδαφος. Δεν μπόρεσα να σηκωθώ ξανά και προσπάθησα να συρθώ αλλα με ξαναχτύπησαν. Επικράτησε πανδαιμόνιο, όλοι έτρεχαν δεξιά και αριστερά, ήταν ένα χάος. Οι φίλοι μου τραυματίστηκαν, το ίδιο και εγώ, ήταν πολύ τρομακτικό. Δεν είδα κάποιον να πετάει κάτι. Τα πυροτεχνήματα έκαναν πολύ θόρυβο και ήταν πολύ ισχυρά. Δεν νομίζω να ξαναδώ ποτέ πυροτεχνήματα» σημείωσε η τραυματισμένη Αμερικανίδα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του διοικητή του Βενιζέλειου Νοσκομείου για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών:



Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου κ. Νίκο Χαριτάκη δύο εξ αυτών φέρουν εγκαύματα στα πόδια και το τρίτο άτομο έχει τραυματιστεί στο μάτι. Ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς και νοσηλεύονται σε κλινικές του νοσοκομείου.

Εκτός από τους τέσσερις τραυματίες που μεταφέρθηκαν με αεροδιακομιδή στην Κρήτη, από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα τα οποία, όμως, δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο κέντρο υγείας Θήρας και έπειτα αποχώρησαν.

«Δεν γνωρίζω τι χρησιμοποιήθηκε, αλλά ήταν πολύ επικίνδυνο. Ευτυχώς έχουμε το υγειονομικό αεροσκάφος και μπορέσαμε να τους μεταφέρουμε γρήγορα» δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος Ζώρζος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα υπολείμματα του αυτοσχέδιου βαρελότου θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια εκρηκτική ύλη χρησιμοποιήθηκε και σε ποια ποσότητα.

Δύο συλλήψεις από την ΕΛΑΣ
Ως δράστες της ασυνείδητης αυτής ενέργειας συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 34 και 23 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ο 34χρονος κι ο 23χρονος αρνούνται πως ήταν αυτοί που πέταξαν το συγκεκριμένο βαρελότο, αν και παραδέχονται πως πετούσαν κροτίδες στην περιοχή. Ωστόσο, υπάρχουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων στην αστυνομία, που αναγνωρίζουν τους δυο συλληφθέντες ως δράστες. Ο υπάλληλος του Δήμου και ο ιδιωτικός υπάλληλος που έχουν συλληφθεί αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

ΣΧΟΛΙΟ "ΕΦΗΜΕΡΙΣ"

Nα δούμε πότε ...θα σταματήσουν αυτα τα  μεσονύκτια τρίλεπτα του ακούσματος "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ"  μιας ...είδησης 2000 χρόνων που στο τέλος καταλήγει σε ...Βιετνάμ...ιράκ ,Συρία. Πρόπερσυ που σκοτώθηκε ο γιος του άτυχου παπά στην Εύβοια έγραψα να αποφασίσουν οι ταγοί της Ορθοδοξίας και να σταματήσουν εντελώς την εκδήλωση της "Ανάστασης " η οποία ούτε την εκκλησία τιμά ούτε την Ελλάδα που εμφανίζεται στην παγκόσμια Κοινότητα σαν χώρα ηλιθίων και βαρβάρων.. Δυστυχώς αντι για αυτο ακόμα τρέχουν στα Ιεροσώλυμα για να πάρουν το ΄΄΄΄Άγιο Φώ΅ς''''..έλεος. .Δειτε τι λέι ο πρόεδρος Ελλήνων λογοτεχνων Μελβούρνης κ. Θυμος Χαραλαμπόπουλος στο χθεσινό του άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΣ με τίτλο   "ΆΓΙΟ ΦΩΣ"και Διεθνή γελοιοποίηση "Ελλήνων". http://efhmeris.blogspot.gr/2014/04/blog-post_786.html


PROTOTHEMA

Videos

Ολα τα Videos



No comments:

Post a Comment

wibiya widget